Спайдърмен изненада депутатите ни: Мъж с маска пусна пеперуди в парламента, НСО го задържа

Filed under: България |

След акцията на квесторите в парламента бяха връчени торби, за да изловят насекомите

52-19-01-Мъжът бе задържан от НСОНеизвестен мъж с маска на Спайдърмен влезе в парламента и разпръсна в кулоарите 5 кутии с пеперуди. Това се случи по време на обедната почивка на депутатите в четвъртък.

Полетелите из кулоарите пеперуди предизвикаха оживление сред депутати и медии. Мъжът, който бе задържан от охрана на НСО, избяга от всякакви въпроси.

Подозренията за „акцията“ бяха насочени към депутата от левицата Петър Курумбашев, тъй като се твърди, че той е издал пропуска на маскирания с пеперудите. Курумбашев обаче отрече.

„Предполагам, че някое предаване си прави някакъв пиар. Знаете, че има една традиция от времето на „Ку-Ку“. Аз си спомням примерно нубийската история. Да не търсим някакви символи, нали, кой какъв е и така нататък. Нямам представа за този човек с маската. Аз само го видях там, като се разхожда. А аз като влизах, аз носех един куфар по-скоро да ви кажа. Днеска пътувам“, каза Курумбашев.

Из кулоарите тръгна слух, че пеперудената инициатива е част от „социален експеримент“ на риалити шоу на една частна телевизия.

Снежана Дукова от ГЕРБ пък се възмути, че Народното събрание не е терариум.
Сродните души се събират в парламента, добави колегата й Красимир Велчев и припомни идеята си депутатите да минават на психотест. По думите му това вече не е парламент, а зоопарк.
Режимът на допуск трябва да се провери, защото някой може да внесе не пеперуди, а нещо друго, от което да има много сериозни последици, заяви зам.-председателят на парламента Алиосман Имамов.
„Предполагам, че ще има назначена проверка по случая и не мисля, че ще бъде проблем да се открие причинителят или този, който е помогнал тези пеперуди да се озоват в Народното събрание”, добави депутатът от ДПС.
След акцията на квесторите в парламента бяха връчени торби, за да изловят пеперудите.
Нито са скъпи, нито са застрашени видове, отглеждат се като атракция за сватби и кръщенета, обясни по-късно пред журналисти доц. Стоян Бешков от Националния природонаучен музей, който беше извикан да се погрижи за пеперудите.
Той уточни, че са донесени от чужбина като какавиди и тук са се излюпили. За да живеят, им трябва много висока температура – между 35 и 39 градуса. Затова у нас не успяхме да направим ферми, обясни Бешков.
Експертът уточни, че пеперудите живеят няколко седмици и ако му ги дадат, ще ги отнесе в музея, където след това ще бъдат препарирани.

 

 

Spread the love