Кметицата на Перник Росица Янакиева: Жените могат да носят повече отговорност и са по-упорити от мъжете, съпругът ми е ненадминат в малките подаръци, за внучката Росита бих направила всичко

Filed under: Общество |

В най-женския ден от годината 8 март всички дами се ползват с особено внимание – цветя, подаръци, целувки, поздравления. За очарователните, силни и енергични жени от Югозапада, за които не само 8 март е празник, а всеки ден е специален, четете в следващите редове.   

53-12-81 QNAKIEVAРазговаряме с кметицата на Перник Росица Янакиева за предизвикателствата, които трябва да преодолява съвременната жена, и за нещата от живота, които я зареждат с енергия и я даряват с радост. 

–        Г-жо Янакиева, какво е най-голямото предизвикателство пред днешните жени?

–        Истинско предизвикателство е да показваш и да доказваш майчинска грижа и отговорност, да изпълняваш женската част от управлението на семейната колесница, да се утвърждаваш достойно в професионалното поприще не само наравно с мъжете, но и по-добре от тях.

 

Съпругата на зам.-кмета на Дупница Красимир Георгиев – Невена: Мъжът ми отрича 8 март, но никога не забравя да ме зарадва с букет

OLYMPUS DIGITAL CAMERA„8 март не е сред най-важните празници в семейството ни”, признава съпругата на зам.-кмета по европроектите на община Дупница Красимир Георгиев – Невена. „Красимир си намира две оправдания да не тачи особено този ден. Първо, казва, че той е свързан с времето на тоталитаризма. 

Подробности в печатното издание
Снимките:
1 Росица Янакиева

2 Невена и Красимир Георгиеви с малката си дъщеричка.

Spread the love