Кюстендилци почерпиха с баница и локумки гей двойка от Американското посолство, кметът Паунов направи първа копка на център за 266 500 долара

Filed under: Кюстендил |

Digimax A50 / KENOX Q2Хомосексуална двойка – американски дипломат и съпругът му, хапнаха баница със спанак и локумени сладки от общинското предприятие “Ученическо хранене” в Кюстендил по време на първа копка на Центъра за социална рехабилитация за младежи с увреждания.

Digimax A50 / KENOX Q2Брайън Далтън – шарже д’афер в Посолството на САЩ обяви, че присъства на събитието заедно със съпруга си Ананадарупа, който е цветнокож. Справка в интернет показа, че Брайън Далтън официално е обявил гей връзката си, която датира от 21 години.

Менюто на събитието бе съобразено с великденския пост. Представителят на посолството бе посрещнат още с питка и мед, поднесени му от Тони, която е потребител от център “Сияние” за деца и младежи с физически и интелектуални затруднения. Кметът на Кюстендил Петър Паунов и изпълнителният директор на фондация “Сийдър” Линдзи Солцгивър също участваха в първата копка.

Digimax A50 / KENOX Q2Центърът в Кюстендил ще се строи с американски пари чрез Програмата за хуманитарна помощ на стойност 266 500 долара. Ще бъде завършен наесен и ще е готов да поеме 24-ма младежи, за които ще се грижи екип от 30 специалисти. “Крайният срок за въвеждане в експлоатация е 6 ноември, но аз се надявам, че ще приключим по-рано”, каза Атанас Кирилов от фирмата, ангажирана със строителството. Разгърната площ е 340 квадратни метра, на един етаж. Центърът е съвместна инициатива на община Кюстендил и фондация “Сийдър” “Ние сме особено щастливи, че тази програма е част от инструментите, с които разполагаме за укрепване на нашето партньорство. Вие трябва да се гордеете, защото този проект се пребори с десетки други в условията на криза. Вярваме, че в резултат на съвместните усилия на Посолството на САЩ в Кюстендил този център ще предостави възможности за пълноценен живот на своите  потребители”, казаха представителите на посолството.

Линдзи Солцгивър заяви, че преди церемонията две думи й се повтаряли в главата – смелост и мечта.

Гости на събитието бяха областният управител Иван Каракашки и председателят на ОбС Иван Андонов. Церемонията започна с изпълннението на химните на България и САЩ.

Снимките:

1-Цветнокожият съпруг на Брайън Далтън си взима баница със спанак. Зад него с кафявия костюм е Брайън Далтън

2 – От ляво надясно: изпълнителният директор на фондация “Сийдър” Линдзи Солцгивър, Брайън Далтън – шарже д’афер от Посолството на САЩ, и кметът Петър Паунов

3 -Брайън Далтън бе посрещнат от момиче с интелектуални затруднения от център “Сияние” – Тони

Spread the love