Адвокат Марин Марковски: Обстойно съм проучил делото, няма нито едно доказателство, което да уличава Карастоянови, че са извършили престъпление пряко, няма смъртоносен удар с нож, нито със стъкло

Filed under: Общество |

Съпругата Милена: С Ники имаме фирма за посредническа дейност, набираме медицински персонал за Лондон, бяхме и в Дубай

Иван Радев: Експертизата е категорична, че брат ми е убит с нож или шило, има рани в черния дроб, гърдите, три в гърба и множество спуквания на главата с чук или тръба

60-11-81 1Обвинението е, че Николай Радев е получил травма от нож, но там има счупени стъкла, затова тази травма е възможно да бъде получена по друг начин, не с нож. По делото има обилни доказателства, че Николай Радев се е държал агресивно с момичето. Близките са отишли да отърват момичето, станал инцидент, сбиване, счупване на стъкла.

60-11-83Твърдя категорично, обстойно съм проучил делото, няма нито едно доказателство, което да ги уличава, че са извършили престъпление пряко, това обяви пред журналисти адвокатът на заключените в ареста семейство Карастоянови – Марин Марковски.60-11-81-1262086145_2_xmМотивите за зверското убийство на Николай Радев-Отвертката засега остават неизвестни, а версиите са абсолютно противоречиви. Единствената причина, която се сочи, е фаталната красавица Владимира Карастоянова. В ареста с постоянна мярка „задържане под стража” са дядо й доктор Владимир Карастоянов, баща й Николай Карастоянов и чичо й Иван Карастоянов.

60-11-888Основната версия, по която работи прокуратурата, е, че Николай Радев притеснявал Владимира, тя телефонирала на баща си, който пристигнал с 69-годишния доктор Карастоянов и брат си. Собственик на нощно заведение разкри пред журналисти, че е станал свидетел на мига, в който Ники е позвънил на телефон в „Колата”, за да си запази места, като е държал масата да бъде в другия край, по-далече от мястото на Владимира.

57-01-81-400626_551780868206717_2117400943_nЗа погребението на Ники от Англия пристигна и съпругата му. Николай и Милена се оженили преди 3 години. Двамата са разделени, защото Милена е на работа в Лондон.

„Занимаваме се с посредническа дейност, емиграционно право, имаме договор с Държавната здравна каса на Великобритания, наемаме медицински персонал от България. С пот на челото сме си изкарали парите.

Digimax A50 / KENOX Q2Ники никога няма да си отиде от мен, той е част от мен, винаги е бил. Той сам си знаеше, че ми е всичко”, проплака Милена.

Задачата на Николай е била да търси медицински кадри в България, които изпращал на жена си в Лондон. От там са и парите им, които им стигали за скъпи коли и охолен живот. Наскоро семейството било в Дубай. Милена не уточни кои са медиците, които е настанила на работа в Лондон.

Относно жените Милена е категорична: Като безспорно красив мъж той име пълна свобода, но винаги ми е бил верен. За Владимира версиите са много, посещавали едно и също заведение, но не сядали на една маса.

„Ако тя има запазени места преди него, той търсеше на другия край на заведението места”, твърди приятел на Ники. Владимира преследвала Николай почти денонощно и във фаталната нощ била в същото заведение. В един момент пристига бащата с родата си. Следва сбиване, а Николай умира в болницата, след прободна рана в корема и удар с твърд предмет, вероятно чук или крак от маса, в главата.

 

Братът на Николай Радев – Иван, обяви: Не казвам, че брат ми е светец, всеки греши, но не това е начинът за наказание и възмездие, не по този начин. Брат ми не е изнасилвал жена. Това е абсурд. Няма как да изнасилиш някой, който доброволно те търси и иска този контакт с тебе.

Приятел на Ники беше категоричен: Те него дърпаха, не той тях. На него му беше омръзнало, беше си ограничил контактите до минимум.

Един от пребитите от Отвертката – Антонио Якимов, предостави автентични кадри като доказателство, че е пребит от бандата на Братя Галеви, сред които и Николай Радев. След боя той остава осакатен за цял живот и не може да има деца. Карастоянови няма криминални прояви, прякорът им обаче е Кавгите.

„Кой е по-лошият прякор Отвертката или Кавгата?”, пита съпругата Милена.

Владимира е затворена в дома си и не излиза. По този повод репортер на бТВ беше пратен на среща с брата на Ники – Иван. Срещата се състоя на централния площад в Дупница „Свобода”. Той трябваше да отговори на въпроса наистина ли Владимира е затворена в дома си и толкова ли сте опасни, ще й отмъстите ли, обещавате ли да не й правите нищо?

„Ако сме толкова опасни и имаше такъв страх, тя нямаше да излиза от дома си, а тя ходи по заведения, засечена е в ресторант „Кондор”, в кафе „Плаза” на площада. Това според вас страх ли е? Брат ми има намушкване, съдебната експертиза е категорична, че това не е порезна и прободна рана от стъкло, а от предмет тип шило или нож в областта на черния дроб, прерязана е артерия, кръвоснабдяваща долната част на крайниците. Това е срязване случайно със стъкло. Това е поредната глупост, която се опитва да се наложи, има и удар в главата от чук или тръба, по-скоро чук. Това не може да се нанесе с ръка. Намушкан е в областта на лявата гърда и има три порезни в гърба. Значи черен дроб, лява гърда и три в гърба и множество спуквания на главата и хематоми. Налаган е с метален предмет. Брат ми беше буен, почти като всеки младеж. Беше директен, казваше всичко в очите, беше истински. Много хора не го харесваха, защото казваше каквото мислеше, действаше по съвест.”

Оръжието на престъплението липсваше. Карастоянови са с постоянна мярка, защото има съмнения, че може да заличат следите.

Снимките:
1 Съпругата на Ники – Милена

2 Братът Иван Радев

3 Адвокат Марковски

4 Иван Карастоянов

5 Николай Радев

6 Владимир Карастоянов

 

Spread the love