Парламентарните дами се скараха коя първа да говори в тв предаване: Мая Манолова опита да измести Цецка Цачева: Първа ще се изкажа за ЦИК, селските кметове ме чакат на пожар в Кюстендил

Filed under: Общество |

63-09-81 maia-manolovaУдарите под кръста и ритането по кокалчетата между Цецка Цачева и Мая Манолова се разгърнаха в мащабна и открита война. Бившата председателка на парламента и сегашната му зам.-шефка направо не се дишат и влизат в остри стълкновения, където и да се засекат – по работа или случайно.

Грандиозен скандал извън ефир, който продължи с престрелки на живо, са си спретнали вчера червената фурия и лютата герберка в кулоарите на Нова тв, научи „Всеки ден“ от вътрешен човек. И двете депутатки са били поканени в сутрешния блок по темата за избора на състава на новата ЦИК, който върви в момента в комисиите на парламента. И Манолова, и Цачева обаче твърдо се заинатили, че няма да седнат една до друга в ефир. В крайна сметка Цецка била определена да е първа, а Мая веднага след нея. Така било планирано в понеделник. Във вторник рано сутринта обаче Манолова поискала преподреждане – тя да е първа, защото като кюстендилска депутатка трябва да пътува за родния си град за среща с местни кметове. Цачева обаче категорично отказала, а социалистката казала, че дори и с риск хората в Кюстендил да я чакат, тя няма да се моли на герберката. Дори и не една до друга по телевизора, двете важни депутатки пак успяха да се замерят с думи в ефир. Цачева седеше на дивана в студиото, за да слуша Манолова и да я репликира. Мая пък не й остана длъжна.

63-09-81 5 Основното заяждане този път бе за прозрачността при избирането на ЦИК. Цачева каза, че трябва да има публичност при запознаването с номинираните за членове на комисията по изборите, които занапред щели „да бъдат натоварени с нелеката задача да приведат в реалност правилата на Изборния кодекс“, намеквайки, че Манолова е в основата му. Мая пък отряза Цецка, като особено наблегна, че за първи път членовете на ЦИК се избирали след публична процедура „пред очите на цялото общество – с ясни номинации, направени и от граждански организации, и от партиите, както и с изслушване на кандидатите“. Двете блондинки като че ли и специално се бяха облекли в тоалети в напълно противоположни цветове, за да не се „сближат“ случайно даже по десена. Мая беше в черно на бели точки, а Цецка – в бледорозово.

 

Spread the love