В Кърналово подготвят терена за дербито „Старчево 2010” – „Подгорец” (Коларово): Наставникът на „Подгорец” Иван Ангов: „Старчево” няма победа срещу нас

Filed under: Спорт |

Георги Кузманов: Очаква ни тежък сблъсък срещу водача в групата

64-21-01-Иван АнговВ събота, 22 март, от 15 часа на стадиона в Кърналово ще се проведе мач от 14-ия кръг за първенството на областната група Струма-2 между отборите на „Старчево 2010” и „Подгорец” (Коралово). Това ще бъде дерби срещата на кръга, защото на терена ще излязат първият и третият във временното класиране. В изминалия кръг четата на Георги Кузманов разгроми като гост „Яков” в Яворница с 5:1 и при това положение зае трето място във временното класиране само на точка след ФК „Беласица 1923” и две след временния водач „Подгорец” (Коларово).

„Очаква ни тежък мач срещу отбор, изграден от много добри футболисти, които ненапразно в момента са и временен водач в групата. За този мач със сигурност няма да разчитаме на Георги Ашминов от титулярите, но има кой да го замести. Дано Областният съвет на БФС да назначи обективен арбитър за този двубой и да остави футболистите на двата отбора да решат с действията си кой да бъде крайният победител. При победа, която в никакъв случай не е изключена и влиза в нашите сметки, ще разменим местата си с отбора на „Подгорец”. Ако Областният съвет на БФС беше решил мача срещу „Калабак” в наша полза, както повеляват нормативните документи, сега щяхме да сме на върха в таблицата. Нека в събота футболистите на двата отбора да покажат качествен и зрелищен футбол и да победи по-добрият”, сподели Георги Кузманов – кмет на село Старчево.

Наставникът на „Подгорец” Иван Ангов е оптимист и се надява на обективно съдийство. „Няма победа досега срещу нас отборът на „Старчево 2010”. Временен водач сме в групата с точка преднина пред ФК „Беласица 1923” и ако искаме да запазим всичко това, трябва да победим като гости. Жалко, че централният нападател Андон Мицков е на работа в чужбина, халфът Светослав Марков е на работа в София, под въпрос до последно ще бъде и нападателят Димитър Ичев, който е контузен. Най-важното нещо в събота е да стане истинско дерби. Дано домакините от Кърналово да подготвят терена по подобаващ начин, да няма напрежение по трибуните и вътре съдийската тройка да отрази това, което се случва”, каза Ангов.

 

Spread the love