Турски туроператори след среща с кмета на Банско Георги Икономов: Изграждането на втори лифт ще подобри достъпа на туристи до ски зоната

Filed under: Общество |

66-09-83 BANSKO-01  photo 4Община Банско организира инфотур за турски туроператори и журналисти съвместно с Туристическа асоциация – Банско, Съюз на туристическия бизнес в Банско и няколко местни хотела.

66-09-83 wСлед успешното представяне на община Банско на туристическата борса EMITT в Истанбул този януари, настоящият инфотур е следващата стъпка за популяризиране на дестинация Банско на турския туристически пазар. Гостите се запознаха с културните забележителности на града, богатата му история и традиции, с мястото на Банско като изтъкнат възрожденски център.

В рамките на посещението туристическите представители се срещнаха с кмета Георги Икономов. Бяха обсъдени бъдещите проекти за подобряване на инфраструктурата в курорта, на транспортния достъп до общината и облекчаването на визовия режим за туристи от южната ни съседка. Пред своя домакин туроператорите подчертаха необходимостта от изграждане на втора кабинкова въжена линия, която да подобри достъпа на туристи до ски зоната в курорта.

„Условията на Банско като ски дестинация са признати в Европа и света. Курортът разполага с висококачествена хотелска база, автентична кухня и уникална природа, което е отлична предпоставка за превръщането на града в любимо място за ваканция на нашите турски съседи”, изтъкна Икономов пред гостите.

 

Spread the love