С рамо от Първанов и Бареков бивш минен шеф пое кормилото на пернишко село: Новият кмет на Богданов дол Петър Теофилов: 400 лв. от заплатата ще дам на 4-ма ученици, 100 лв. отиват за домашния патронаж

Filed under: Перник |

67-03-82 Teofilov- ParvanovПетър Теофилов е новият кмет на пернишкото село Богданов дол. 63-годишният минен инженер спечели 183 гласа, а Николета Максимова, която водеше на първия тур – 166. При изключителна активност премина балотажът в селото, където 419 души имаха право на глас и от тях до урната отидоха 363-ма. 14 бюлетини се оказаха невалидни.

Теофилов, който е бивш изпълнителен директор на „Мини Перник”, бе издигнат от инициативен комитет, но впоследствие бе подкрепен от АБВ, „България без цензура“ , СВС, „Атака” и „Патриотично обединение за Перник“. Максимова бе издигната от БСП. До частични избори в селото се стигна, след като избраният кмет на селото Кирил Кирилов бе назначен за заместник областен управител на Перник. Да подкрепят Николета Максимова в предизборната кампания в Богданов дол, идваха министърът на отбраната Ангел Найденов, народните представители Евдокия Асенова и Станислав Владимиров, а в петък и лидерът на БСП Сергей Станишев.
В подкрепа на Теофилов пък в селото се изредиха Георги Първанов, Николай Бареков със своите регионални представители, както и представители на „Атака” и ПОП.
Вчера Георги Първанов покани в офиса на АБВ в София новоизбрания кмет на Богданов дол Петър Теофилов. Първанов го поздрави за победата на частичните местни избори, като подчерта, че резултатът от вота е следствие не само на политическата подкрепата, но и на личните качества и авторитет на Теофилов пред жителите на с. Богданов дол.
Петър Теофилов благодари на Георги Първанов и АБВ за категоричната и твърда подкрепа и изрази надежда, че ръководеното от него населено място ще може да разчита на сътрудничество с гражданската инициатива и по реализирането на проекти, свързани с обновяването на ВиК съоръженията в района. Ангажимент за съдействие по случая бе поет от ръководството на АБВ и нейния лидер Георги Първанов.
Вчера следобед пък в Богданов дол пристигна и Бареков лично да поздрави победителя. Теофилов обеща всеки месец да дава 500 лева от месечната си заплата. 400 ще предоставя на 4-ма ученици от селото и 100 лева за Домашния социален патронаж.

Снимката: Георги Първанов покани в офиса на АБВ в София новоизбрания кмет на Богданов дол Петър Теофилов да го поздрави за победата.

Spread the love

5 коментара за: С рамо от Първанов и Бареков бивш минен шеф пое кормилото на пернишко село: Новият кмет на Богданов дол Петър Теофилов: 400 лв. от заплатата ще дам на 4-ма ученици, 100 лв. отиват за домашния патронаж

 1. Победата е на ББЦ. Първанов, като стара к.рва се нареди на сложена маса.

  ББЦ
  2014/март/24 at 22:58 PM

 2. Това явно е запазена мярка да си приписваш чужди заслуги без да си свършил грам работа. Бареков е винаги при хората,запознава се лично с проблемите им и помага за решаването им.

  Радо
  2014/март/24 at 20:05 PM

 3. Рамото беше само от Бареков и ББЦ! Първанов отиде да честити след изборите и да си приписва чужд актив.

  Младен
  2014/март/24 at 19:55 PM

 4. С подкрепата на ББЦ, Първанов не знам къде го слагате между хората

  Чичко
  2014/март/24 at 19:46 PM

 5. Хм, рамо от Първанов не е имало.

  Tanq
  2014/март/24 at 19:42 PM