Кметът Камбитов и световният шампион по гимнастика Йордан Йовчев откриват новата спортна зала в Благоевград

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Модерното съоръжение е разположено в двора на Трето основно училище и ще се използва за волейбол, баскетбол, художествена гимнастика, тенис на маса, борба, джудо и др.

44-07-01  kmetut_Atanas_Kambitov copyЗаместник-министърът на младежта и спорта и световен шампион на България по гимнастика – земя и халки Йордан Йовчев пристига днес в Благоевград за официалното откриване на многофункционалната спортна зала в двора на Трето основно училище „Димитър Талев”. Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и звездата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев ще прережат лентата и ще дадат нов спортен хоризонт пред учениците в областния център на Пиринско. Началният час на тържественото събитие е 11,00 в двора на учебното заведение.

127-17-01-Йордан ЙовчевВчера Държавната приемателна комисия подписа акт 16, с който сградата може да бъде въведена в експлоатация. Всички становища, издадени от комисията към този момент, са положителни и спортното съоръжение може да се използва пълноценно.

Това е поредният завършен проект на екипа „Камбитов”, който е насочен към младите хора и тяхното бъдещо развитие и реализация в Благоевград.

Многофункционалната спортна зала е разположена в двора на 3-то ОУ „Димитър Талев”. Тя е свързана с учебната сграда чрез топла връзка, като паралелно с това има и външен самостоятелен вход. Модерното съоръжение разполага със санитарни възли, съблекални, отопление и вентилация. Залата е с над 120 места и може да се използва за волейбол, баскетбол, художествена гимнастика, тенис на маса, борба, джудо, бокс, бадминтон, тенис на корт, спортни танци и фитнес съоръжения.

 

Снимки

1 Атанас Камбитов

2  Йордан Йовчев

 

Spread the love