Медиите на Апенините възхитени от Мартин и Кристиян Пищолски, лично кметът Боколи ги представя: С изпълнения на тъпан близнаци от Благоевград направиха фурор на Международен фестивал на уличния музикант в Италия

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

В Перуджа младите таланти били заедно с майка си Милена Пищолска, солистка в ансамбъл „Пирин”

75-03-01  22Млади музикални таланти от Благоевград направиха фурор на Международния фестивал на уличния музикант в Перуджа, Италия. Медиите на Апенините обръщат специално внимание на близнаците Мартин и Кристиян Пищолски, които представили родния си Благоевград с типични македонски мелодии и майсторски изпълнения на тъпан.

75-03-01  11В рамките на фестивала, в който участие са взели десетки музиканти от цяла Европа, Мартин и Кристиян Пищолски представили Благоевград и като кандидат за европейска столица на културата 2019 заедно със София, Перник и Кюстендил. Тридневното музикално събитие се е провело между 28 и 30 март, като българите били представени лично от кмета на Перуджа Владимиро Бокали.

75-03-01  20140329_162753По време на участието си талантливите братя били придружавани и от майка си Милена Пищолска, която е солистка в ансамбъл „Пирин“.

При завръщането си на българска земя младежите били посрещнати от популярната българска изпълнителка Елица, станала известна с участието си в дует със Стунджи. Очаква се тя да издаде албум с участието на благоевградчаните, който ще бъде издаден до месеци.

Spread the love