Картинг елитът застава на старт на обновената и разширена писта „Пауталия“

Filed under: Спорт |

Шампионатът потегля от Града под Хисарлъка, 50 пилоти в битка за призовите места, сред тях кюстендилският талант Христо Пенов

77-21-krasi-1_karting_pista_PautaliqОт кюстендилската картинг писта „Пауталия“ през уикенда стартира тазгодишният републикански шампионат. В Града под Хисарлъка и на обновената и разширена писта за участие в първия кръг пристига елитът в този интересен и пълен с адреналин спорт.

Защитата на титлата си от миналия сезон в клас „Mини“ започва и кюстендилският талант Христо Пенов. Спортистът на в. „Вяра“ за 2012-а с треньора си Тошо Аначков от картинг клуб „Кюстендил“ и неговият баща механик Владимир Пенов са в очакване на състезанието след усилена и ползотворна подготовка.

Любопитното е, че тази година писта „Пауталия“ ще бъде най-малко 3 пъти домакин на кръг от картинг шампионата.

„Ние предлагаме 4 варианта на писта. Този първи кръг състезателите ще карат и по една от новите части на трасето. Следващия път можем да включим другата нова част, която е в последен етап на израждане. Можем да комбинираме с двете или да се ползва само старата писта“, коментира Тошо Аначков.

Асфалтирането на двете удължения на картинг писта „Пауталия” в Кюстендил приключи в края на месец октомври. Двете удължения са в началото и края на трасето. Така може да се кара на 4 различни конфигурации – старата част, старата част с първото удължение, старата част с второто удължение и старата част с двете удължения, която е и най-дългата конфигурация – 1015 м. Най-тясната част от трасето е с широчина 8 м, а старт-финалната права е широка 13 м и дълга 140 м.

Близо 50 пилоти в класовете, Мини BG, Мини, Ротакс Макс, Ротакс Джуниър и KZ-2 ще застанат на старт и ще си оспорват призовите места.

През днешния ден от 9 часа ще са свободните тренировки, а от 15 часа ще са тренировките за полпозишън във всички класове. От 16 часа първи на старт ще застанат състезателите в класовете Мини BG и Ротакс, а в неделя любителите на високите скорости ще могат да наблюдават надпревара във всичките пет вида клас.

Официалното откриване на сезона е в 10,30 ч. в неделя, а първият старт е в 11 ч.

Снимката:  От писта „Пауталия“ започва шампионатът по картинг.

 

Spread the love