Ташева: Внасянето на акта срещу Сидеров е политическа репресия

Filed under: България |

Целта е да ни попречат да постигнем добри резултати на евроизборите

81-17-02-Image_3997431_126Не се притесняваме и вярваме на българския съд. Това каза народният представител от „Атака” Магдалена Ташева във връзка с внесения обвинителен акт срещу лидера на партията Волен Сидеров. „Целта е да ни оклеветят преди евроизборите. Генералната цел и надежда на ГЕРБ, които стоят в основната на разработката срещу „Атака“, е да се попречи на партията да постигне резултатите, които иначе би имала на европейските избори”, посочи Ташева.

„Те много добре знаят, че Волен Сидеров и всички наши колеги ще бъдат оправдани. Решението на съда обаче ще излезе след изборите и целта е да се направи клеветническа кампания срещу „Атака“, за да се отнемат гласове”, допълни Ташева. Тя обясни, че още не се е запознала с конкретните мотиви на прокуратурата. Доколкото е разговаряла с юристи – за лека телесна повреда трябва да бъде заведена частна жалба.

„Лицето кикбоксьор, който твърди, че е бил ударен в скулата, трябва да заведе частна жалба срещу моите колеги от „Атака“, за които твърди, че са му я нанесли. Тази повреда не се виждаше, а един кикбоксьор, който тренира ежедневно, може да има всякакви синини и след това да обвинява когото пожелае или когото му наредят“, посочи Магдалена Ташева.

По думите й е очевидно, че, след като се пренебрегва законът и полицаят не е подал частна жалба, а се ангажира главният прокурор, става дума за разработка и инсценировка на скандал в самолета за Варна с цел политическа репресия срещу партия „Атака” от страна на ГЕРБ. „Бившите управляващи не за първи път си служат с подобно политическо интригантство”, допълни Ташева.

 

Spread the love