С роклята си за бала абитуриентката Диана Димитрова и манекенки по бански закриха салона на изкуствата в Перник

Filed under: Актуално от днес,Перник |

Цветана Манева се появи пред перничани като кралица Елизабет II, съпрузите на гримираните от Станислав Атанасов-Слав дами не можаха да ги познаят

83-05-81  14Манекенки по бански закриха пролетния салон на изкуствата в Перник с бляскаво модно шоу. Момичетата на модната шефка Ивета Григорова дефилираха и в ежедневни облекла, и в официални вечерни тоалети. Черешката на тортата бе представянето на абитуриентския тоалет, с който Диана Димитрова ще отпразнува своя бал. Тя се появи с дълга черна рокля с гол гръб с ефектна горна част, декорирана с дантела, ръчно бродирана с мъниста. Момичето сподели, че точно така си се представяло на бала и малко смутено, но щастливо, премина по модния подиум като истинска манекенка. Тоалетът бе изработен от дизайнерката Виктория Огнянова. Тя се дипломира миналата година в Националната художествена академия в класа на доц. Мариела Гемишева. Зрителите имаха възможност да разгледат и фотосите от изложбата на Велислава Каймаканова-Ножарова под мотото „Да оставим следи“, в която известни българи позират в ролите на популярни личности от света на книгите, киното и историята. 83-05-81  17 copyСред уникалните снимки, които перничани могат да видят във фоайето на Двореца културата, са на Луиза Григорова и Башар Рахал, които пресъздават сцена от филма „Леон“, на Цветана Манева като кралица Елизабет II, а на певицата Белослава като нейната предшественичка Елизабет I. Снимките се продават благотворително за набиране на средства за оборудване на болници в страната.

Сред атракциите в деня, посветен на модата, бе преобразяването на няколко дами на различна възраст от професионален гримьор. Станислав Атанасов-Слав, който само преди дни получи „Златна игла” за моден гримьор, така промени и без това красивите дами, че собствените им съпрузи не можаха да ги познаят. През целия ден в импровизирани модни ателиета се изработваха бански костюми, а художничката Елена Темелкова превърна ефирна коприна в уникални шалове.

Пролетният салон на изкуствата бе организиран от община Перник и ОК „Дворец на културата“ и е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния регион за европейска столица на културата.

СНИМКИ

1 Абитуриентката Диана дефилира с роклята, изработена от Виктория Огнянова за бала й.

2 Манекенките дефилираха с модни облекла и бански костюми.

Spread the love