При отлична организация, създадена от общинското ръководство: 9 училищни отбора от цяла Югозападна България се включиха във футболния турнир на „Кока-Кола” в Благоевград

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

84-07-02  IMG_87599 училищни отбора от Благоевград, Дупница, Кочан и Плетена се включиха във футболния турнир „Купата на Кока-Кола”, който се проведе в областния център на Пиринско и е съорганизиран от община Благоевград. Общинското ръководство се погрижи да създаде отлични условия за провеждането му, а атрактивните мажоретни изпълнения преди мачовете допълниха чудесната аатмосфера на състезанието. След вътрешни турнири до участие в надпреварата стигнаха младите спортни надежди на Благоевград от 9-о ОУ „Пейо Яворов”, 6-о СОУ „Иван Вазов”, 8-о СОУ „Арсений Костенцев”, 4-то ОУ „Димчо Дебелянов”, СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски” и 2-ро OУ „Димитър Благоев”.

84-07-02  IMG_8793Целта на проявата е да популяризира играта и да развива активния начин на живот на децата. Проектът е международен, като тази година за пръв път домакини на състезанията са Благоевград, Велико Търново, Русе и Стара Загора.

Партньори на инициативата са Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и общините Благоевград, Русе, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, София и Стара Загора. Голямата награда е участие на отбора победител на международен лагер в Рим. Всички училища, взели участие в квалификационния етап, ще получат футболни топки, а отборът победител – купа.

Spread the love