Мая Манолова помага за лечението на бебето Бойко, родено без уши в Кюстендил, събраха почти 2000 лв.

Filed under: Кюстендил |

Майката Мария Желева заляга над матурите, иска диплома за средно образование

86-01-09Почти 2000 лв. са събрани за лечението на бебето Бойко Сашев от Кюстендил, което се роди без уши. В сметката на момченцето вече са постъпили средства от дарители за подпомагане на лечението му, като са нужни точно 2000 лв. Бебето на Мария и Сашо Желеви е родено с недоразвити ушни миди.

На гости на семейството дойде зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова, която също се ангажира със случая.

86-01-09 2„Освен да подпомогнем финансово семейството, ще организираме и консултация. Благодаря на проф. Попова от ИСУЛ, която прегледа малкия и се ангажира да направи необходимите изследвания, в случай че се налага лечение в чужбина. Министерството на здравеопазването също е насреща чрез Фонда за лечение на деца. Със сигурност ще бъдат предприети всички необходими стъпки бебенцето да може да се развива и да живее нормално“, увери Мая Манолова.

Малкият Бойко се роди преди три месеца в болницата в Кюстендил при нормално преминала бременност на майката. Състоянието му обаче се оказа прецедент за медиците – бебето няма ушни миди. Семейството живее крайно бедно. Споделят стая от около 30 кв. м в общинско жилище с 13 човека.

Въпреки трудностите младата майка Мария се готви за предстоящите матури през май. Надява се с дипломата за средно образование да си намери по-лесно работа. Както всяка майка, Мария също има своите мечти. „Имам нужда да ми е чисто, да съм си отделно, да си имам собствена къща“, споделя тя.

Семейството вече е подало молба до община Кюстендил и е получило уверение, че ще получи жилище. Надеждите са, докато това стане, здравословният проблем на Бойко да бъде разрешен.

Снимките:
1 Мая Манолова
2 Почти 2000 лв. са събрани за лечението на бебето Бойко Сашев от Кюстендил, което се роди без уши.

 

Spread the love