Приключение за децата на Велики четвъртък: Благоевградчани на лов за 200 великденски яйца

Filed under: Благоевград |

86-05-02„На лов за великденски яйца” е приключението, което община Благоевград предлага на малки и големи по повод великденските празници. Място на приключението е площад „Георги Измирлиев”, денят – Велики четвъртък, часът – 17,30.

В този ден и час 200 боядисани яйца ще бъдат скрити в различни кътчета на площада. В търсенето им могат да се включат всички, които носят в себе си великденския дух и имат нюх на следотърсачи. Всяко открито яйце ще донесе подарък на онзи, който го е открил. Затова организаторите са поставили дръзкото предизвикателство „Открий яйце – спечели лакомство и книжка”.

Преди това на откритата сцена пред зала „22 септември” малките таланти от детските градини в Благоевград ще изнесат празничен великденски концерт. Децата ще участват и във веселия пролетен простор, на който ще бъдат окачени цветните им картини.

Ако някой се поинтересува откъде ще дойдат въпросните 200 боядисани яйца, отговор може да получи същия ден в 10,00 часа сутринта. Тогава във фоайето на община Благоевград възпитаници на Лидия Обретенова и Гергана Михова ще боядисват яйцата, използвайки разнообразни техники. Техният творчески труд пък ще бъде награден от учениците от класовете по пиано и литературно творчество към Центъра по изкуствата, които ще ги поздравят с „Усмихнати приказки по ноти”.

Това е само част от вълшебния, весел и цветен дух на Великден, който ще се рее над Благоевград през тази седмица. Жителите и гостите на града могат да очакват и други изненади, подаръци и приятни преживявания. Просто не бива да си стоят вкъщи. Да излязат по улиците и площадите. Така ще попаднат на своето късче от богатата празнична палитра, която община Благоевград е приготвила за Великден.

 

Spread the love