Кметът Камбитов към европейските шампиони от таекуондо клуб „Фолкън”: Вие сте гордостта на Благоевград

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Младите спортисти бяха приветствани с изпълнение на ансамбъл „Пирин” във фоайето на общината

88-03-81 3 copyКметът Атанас Камбитов  посрещна  спортистите от таекуондо клуб „Фолкън”, носители на рекорден брой медали от Европейското първенство в Минск, Беларус.

Градоначалникът благодари на шампионите, че прославят Благоевград, и подчерта, че именно те са най-добрите посланици на града в страната и света.

88-03-81 1 copy29 състезатели от благоевградския клуб, или почти половината от националния ни отбор във всички възрасти, се завърнаха със зашеметяващи резултати от Европейското първенство в Минск. На практика прекрасното представяне на благоевградчани се оказа решаващо за това България да се нареди на второ място след Русия в комплексното класиране по медали.

„Вие сте гордостта на Благоевград, това, което правите, е достойно за уважение“, каза на спортистите Камбитов. Той  подари на президента на БФ таекуондо ITF Марио Богданов икона на света Богородица и колаж.

Българският национален отбор по таекундодо ITF завоюва 54 медала на Европейското първенство в Минск. От общо 16-те златни медала за българските национали 7 бяха спечелени от благоевградски спортисти. Албена Ситнилска завоюва два златни медала и бе избрана за най-добър състезател на турнира. Другите европейски шампиони от Благоевград са Ейми Тасева, Илия Томанов, Антон и Димитър Огорелкови и Никола Николов.

88-03-81 me55 copy„Министерството на спорта и областният управител Муса Палев трябва да отчетат, че в Благоевград спорт и талантливи деца има. Виждаме докъде стигат нашите шампиони. В спорта няма политика и не би трябвало да има, затова апелирам за държавническо отношение към всички общини”, коментира кметът по повод 20-те милиона лева, разпределени от Министерството на младежта и спорта за изграждане на спортни съоръжения, от които Благоевград не получи нито лев. Камбитов каза още, че Благоевград е една от малкото общини, която отделя доста средства за развитието на спорта, всички бази се отдават безплатно на спортните клубове, отделят се и средства в специален фонд, който се разпределя между самите клубове.

„Община Благоевград винаги отдава необходимата почит и уважение към всички заслужили спортисти и ще продължи да инвестира в бъдещето на младите хора”, каза още градоначалникът.

По стара българска традиция преди началото на церемонията младите спортисти бяха посрещнати с пита хляб от танцьори на ансамбъл „Пирин” във фоайето на общината и поздравени с тяхно изпълнение.

Снимките:

1 Камбитов (вдясно) поздрави спортистите.

2 Камбитов подари на спортистите икона на света Богородица и колаж.

3  Марио Богданов

 

 

Spread the love