Пламен Борисов, зам. ОбС шефът в Перник: Хвърлям оставка, ако съветниците от БСП, ЛИДЕР, Патриотичното обединение, СДС и „Атака” свалят Владислав Караилиев в сряда

Filed under: Актуално от днес,Перник |

Съветниците от ГЕРБ: Няма да подкрепим никога Милан Миланов и безпринципното политическо съглашателство

89-03-01  Borisov copyЗам.-председателят на Общински съвет-Перник Пламен Борисов обяви, че ще освободи поста, ако съветниците от БСП, ЛИДЕР, Патриотичното обединение, СДС и „Атака” свалят Владислав Караилиев в сряда. Ето какво заяви той в писмо до вестник „Вяра”:

89-03-01-1  Milena copyТази сряда това ново мнозинство ще се опита отново да отстрани Владислав Караилиев от председателското място. Ако това отстраняване стане факт и новото мнозинство покаже съществуването си, аз ще подам оставка от поста заместник-председател на Общински съвет – Перник, за да дам възможност на новото безпринципно мнозинство да носи самостоятелно отговорността за работата на Общинския съвет. Аз съм избран на този пост от дясно мнозинство и ако новото ляво мнозинство стане факт, то аз нямам място в него и ще продължа да работя като обикновен общински съветник.

89-03-01  Desislav Asparuhov copyНа миналия Велики четвъртък трябваше да има сесия на Общинския съвет в Перник, на която трябваше да се вземат много важни решения за общината ни. Тайно и задкулисно съветниците от БСП, ЛИДЕР, Патриотично обединение (зад което стои Димитър Колев), СДС и „Атака” внесоха като извънредна точка от дневния ред предложение за отстраняването на председателя Владислав Караилиев, без мотиви. Само фактът, че вносителите на това предложение не си бяха прочели правилника, предотврати създаването на ново мнозинство в Общински съвет-Перник. Те бяха толкова ядосани, че пренебрегнаха интересите на общината и провалиха кворума, с което показаха, че новото мнозинство ще се ръководи само от собствените си интереси.
Перничани избраха да ги управлява дясно мнозинство в ОбС и ляв кмет. Който измени на избирателя си, ще отговаря пред него. Ръководството на ГЕРБ-Перник междувременно излезе с позиция по скандала в Общинския съвет.

89-03-01  Milan Milanov copyПП ГЕРБ-Перник остава вярна на своите принципи и категорично заявява, че няма да подкрепи това ново мнозинство.  Ако  в сряда  председателят на ОбС-Перник Владислав Караилиев бъде свален от поста от новото мнозинство,  отговорността за бъдещото управление на общината  ПП ГЕРБ-Перник оставя на новосформираната коалиция. Общинските съветници от групата на ГЕРБ-Перник заявяват, че не подкрепят и никога няма да подкрепят евентуалната кандидатура на спрягания за нов председател на ОбС-Перник Милан Миланов.  Съветниците от групата на ПП ГЕРБ-Перник няма да участват в гласуването нито за свалянето на сегашния председател, нито за избирането на нов.

ПП ГЕРБ – Перник подчертава, че събитията от последните дни, разигравани в Общински съвет-Перник, са плод на задкулисни игри и скрити политически споразумения  с цел компрометиране на отделни личности броени седмици преди предстоящите избори за европейски депутати. Определяме действията на някои общински съветници като напълно недопустими и целящи груба манипулация на общественото мнение.

Снимките:
1 Пламен Борисов
2 Милена Миланова
3 Десислав Аспарухов
4 Милан Миланов

 

Spread the love