С 5 биячи собственикът на хотел „Мурите” Стоян Стоянов преби двама клиенти в нощта на Великден

Filed under: Благоевград,Разлог |

Повиканите полицаи, вместо да озаптят разбеснелия се бос, арестуват младите мъже

Благоевградчанинът Ангел Митков докаран в хирургията с голяма загуба на кръв и насинено лице

89-01-04444 Стоян Стоянов  реже лентата при откриването на комплексаСобственикът на хотел „Мурите” Стоян Стоянов преби и ограби двама клиенти на комплекса в нощта на Великден. Саморазправата е осъществена с подкрепата на 5-има биячи. Инцидентът станал около 20 часа в събота в луксозния хотел, който се намира в местността Бетоловото край Разлог. Двамата клиенти – 28-годишният Красимир Георгиев от София и 34-годишният Ангел Митов от Благоевград, седели в лоби бара, когато от ресторанта излязъл собственикът на комплекса Стоян Стоянов, придружен от 5-има свои приближени, и ги нападнал. Нищо неподозиращите млади мъже изпаднали в шок от случващото се, тъй като допреди няколко часа те споделяли компанията на Стоянов и хората му на обща маса. Двамата панически излезли пред хотела, където изчакали да пристигне патрулна кола на полицията в Разлог, която била извикана от клиенти на хотела, стнали случайни свидетели на нелепия побой. При пристигането на полицейския патрул обаче, вместо Стоянов да бъде озаптен и прибран от служителите на реда, за да даде обяснения, лично той наредил на двамата полицаи да арестуват младежите, тъй като по думите му били гонели клиентите на хотела. Това разкри за „Вяра” източник, пожелал анонимност, който присъствал на инцидента. На Ангел били сложени белезници, стоварили го на земята и биячите му нанесли няколко ритника пред очите на всички. Младежът изпаднал в безсъзнание и изгубил много кръв. Виждайки какво се случва с приятеля му, Красимир Георгиев се обърнал към полицаите и другите 6-има души за помощ, умолявайки ги да извикат линейка. Те обаче само се подсмивали. Тогава Красимир някак си взел телефона на припадналия и набрал 112, разказа очевидецът. След пристигането на линейката Ангел е настанен в хирургичното отделение на МБАЛ-Разлог, след което е транспортиран в отделение по хирургия към МБАЛ-Благоевград без опасност за живота, но със спукана вежда и лицеви синини. Преливани са му и банки с кръв, тъй като вследствие на нанесения побой загубил значително количество. При настаняването му в отделението бил и с много ниско кръвно. Пред репортер на в. „Вяра” Ангел увери, че носел у себе си от около 10 000 лева, но след като се свестил в болницата, установил, че парите вече не са у него. Той разказа, че само няколко часа преди да бъдат пребит с приятеля си, цялата компания се е забавлявала заедно на една маса. „Не сме предизвикали никой, нямаме представа защо така се случиха нещата. След като станахме от масата, ние с Краси седнахме на бара, другите влязоха в ресторанта, час по-късно изведнъж ни налетяха и друго не помня”, каза той.

По думи на очевидци същата компания два часа преди инцидента пили кафе заедно с известния банскалия Йордан Еринин, по прякор Джипсо.

Във връзка със скандалния случай към 23,30 часа в събота вечерта пред съдия от Разлог са разпитвани и свидетели. Вероятно по случая ще започне и вътрешна проверка в ОД на МВР-Благоевград. Шефът на полицията в Благоевград комисар Георги Костов вчера не бе открит за коментар. Пострадалият възнамерява да депозира жалба до министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, до директора на полицията в Благоевград комисар Георги Костов, както и да сезира прокуратурата.

Снимката: Стаоян Стоянов

 

 

Spread the love