Стадион „Осогово“ в Града под Хисарлъка отново се превръща в българската „Маракана“ през уикенда

Filed under: Спорт |

От Кюстендил до Рио де Жанейро и много футболни емоции в първия регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2014

92-21-01-krasi1-1_futb_t-r_Kamenica-1Този уикенд стадион „Осогово“ за втора поредна година ще е домакин на първия регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2014. И тази година пътят към стадион „Маракана“ в Бразилия минава през Града под Хисарлъка, а националните шампиони на турнира ще станат свидетели на едно незабравимо футболно събитие – мач на бразилския национален отбор във футболното сърце на Рио де Жанейро.

Официалното откриване на турнира ще бъде от 12,30 часа, а специални гости на събитието ще бъдат кметът на община Кюстендил Петър Паунов, футболната легенда Стефан Михайлов и европейският шампион по борба Александър Костадинов. Сред официалните гости ще бъдат и редица други обществено значими личности от града домакин и региона, а водещи на турнира ще бъдат познатите на всички фенове Иво Райчев и Мишо Дюзев.

В борбата за определяне на първите двама претенденти за „Маракана” ще се включат 32 отбора, преминали квалификационната фаза измежду близо 150 отбора от Благоевград, Перник и Кюстендил – по 8 отбора от Пернишка и Кюстендилска област и 16 тима от Благоевградска.

Представителите на Кюстендилска област са „Струмска слава” (Търновлаг), „Младите надежди”, „Резачките”, „Набор 88”, ПСЖ, „Феста”, „Гладиатори” и „Септември” (Жабокрът).

Сред „участващите“ тимове ще бъдат и два специални. В традиционния демонстративен мач след откриването в събота един срещу друг ще се изправят ветераните на „Велбъжд“ (Кюстендил) и сборен отбор на община Кюстендил и местни журналисти.

С много емоции ще бъде съпътстван и финалният мач, който се очаква около 12,30 часа в неделния ден, а веднага след края му новите регионални шампиони на Югозапада ще бъдат обявени и наградени на специална церемония. Освен зрелищните мачове на стадион „Осогово” ще се проведат и редица игри на корпоративните партньори на турнира Аdidas, Globul, Ford Moto-Pfohe и Samsung, които по традиция и тази година ще раздават множество щедри награди.

 

Снимката:  31 кюстендилски отбора влязоха във футболна битка за осем места.

 

Spread the love