Бившият президент Георги Първанов: БСП направи чудовищна коалиция в Перник, за да се вкопчи във властта

Filed under: Общество |

93-09-82БСП се коалира със СДС в Перник, за да свали председателя на Общинския съвет Владислав Караилиев, пише ПИК. С това създаде прецедент в демократичната история на България. 

 Потърсихме президента Георги Първанов (2002 – 2012 г.) като перничанин и като политик за коментар.

– Очаквали ли сте някога, че БСП ще направи коалиция със СДС, господин президент?

– Това е чудовищна коалиция. Очевидно е, че принципи няма, важен е интересът. За нашия град вероятно тепърва ще си говорим, защото там има доста прояви на клиентелизъм.

– Можем ли да очакваме, че този лов на вещици ще се пренесе в цялата страна?

– Той вече съществува. Има го на различни нива. За съжаление примерите са повече в министерствата. Но ние не разполагаме с документи за доказателство.

93-09-82  Georgi Vulev copy– Преди време казахте, че се готви сериозна кампания за купуване на гласове на евровота? Имате ли доказателства за това?

– Хората от регионите ни съобщават, че има данни за подготовка на кампания за купуване на гласове. Призовавам вас, медиите, да сте по-бдителни. А ние с каквото можем, ще помагаме.

– Откъде идва това високомерие, което демонстрират ръководителите на БСП? От личен опит говоря, че в последно време голяма част от ръководния червен апарат демонстрира изключителна непристъпност. Няма ли тя да им изиграе лоша шега?

– Високомерие имаше и по време на ГЕРБ. Сегашните управляващи продължават с него.

– ГЕРБ обаче бяха нова партия. В този смисъл може и да им се прости, както се прощава на малко дете. Но БСП е партия с голям опит…

– Очевидно е, че нервите не им издържат и не знаят какво да правят и да говорят. А и истината е, че някои имат какво да губят във финансов смисъл.

 

Spread the love