Транспортният министър Данаил Папазов: 12 исторически обекта бавят изграждането на лот 2 на „Струма”, давам 45 дни срок на археолозите

Filed under: Искам думата |

В края на лятото ще бъде завършен и лот 4 на магистралата, увериха строители

94-09-81 1Има проблем при изграждането на лот 2 на автомагистрала „Струма”. Това заяви във Варна министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на представянето на визията, техническите параметри и тръжната документация на новия интермодален терминал, който би трябвало да бъде изграден на мястото на най-големия ромски квартал във Варна – „Максуда”. 94-09-81 126Данаил Папазов посочи, че проблем са продължаващите археологически разкопки, които са 12 обекта по цялото трасе, предаде радио „Фокус”. „Преди няколко дни бях лично на обекта, разговарях с представители на Министерството на културата да се сформират по-бързо комисии, за да се вземе решение какво ще се прави с тези 12 археологически разкопки. Искаме да използваме летния сезон, когато може да се строи по-бързо. В момента там има огромна мобилизация на работната сила, а с разкопките не можем да разгърнем достатъчно потенциала си за строеж на отсечката. Трябва да се строят обходни пътища, които допълнително затрудняват дейността, но се надяваме колегите в следващите 45 дни да приключат с археологическите си дейности”, каза министър Папазов.

В другия участък на АМ „Струма“, лот 4, има повече трудности при работата, предвид приливните дъждове от последните дни имаше много участъци, които са наводнени и строителите трябваше да почиства трасето, поясни министъра. Уточнени са трасетата със строителите за извозването на инертните материали. Цялостното развитие на лот 3 от АМ „Струма“ също върви нормално, поясни транспортният министър като изрази надежди, че работата в този участък от магистралата ще бъде завършен на време. В края на лятото ще бъде завършен и ЛОТ 4 от АМ „Струма“, това са уверенията на строителите. „Работата по изграждането на всички лотове от АМ „Струма“ ще бъде следена стриктно и всичко ще бъде завършено в срокове“, увери министърът.
 

Spread the love