Дангов теслоса с 2000 лв. глоба собствениците на СВА в Дупница Мариян Петров и Даниела Георгиева, търговци на захарни петлета от Радомир изгоряха с 500 лв.

Filed under: Актуално от днес,Дупница,Кюстендил |

95-06-82 4Директорът на агенцията в Кюстендил Първан Дангов наложи  2000 лв. глоба на софиянците Мариян Петров и Даниела Георгиева – собственици на СВА в Дупница, които неотдавна бяха спипани да съхраняват огромно количество яйца в незаконен склад. Складовото помещение остава затворено, а стоката е преместена. Същевременно е стартирала процедура по регистрация на склада в бившата „Търговия на едро”. Припомняме, че незаконният склад на СВА бе разкрит дни преди Великден. Проверяващите бяха установили, че в помещението има 27 тона брашно, 24 000 яйца, близо 13 тона олио, около 970 кг захар, 1 тон сол, 1837 литра бира, около 187 кг макарони, захарни изделия, сокове, минерална вода и др., предназначени за реализация в Дупница и Перник.

Освен това инспекторите на Дангов са засекли незаконна продажба на бонбони и шоколадови изделия на пазара на Умни петък в Дупница. В нарушение на Закона за храните са хванати четирима търговци. Двама от нарушителите роми са продавали захарни петлета, шоколадови бонбони и изделия без документи за произход на стоката. Другите двама, също роми, предлагащи шоколадови бонбони и изделия, са спипани, че не притежават никакви документи. „На двамата търговци от Радомир, които са без документи за произход, са съставени актове за по 500 лв. Търговците от Търговище и Сливен нямаха абсолютно никакви документи и бяха отстранени от пазара”, съобщи директорът на агенцията в Кюстендил Първан Дангов.

Снимката: Първан Дангов

Spread the love