Илиян Тодоров целуна ръка и плати сметката за ток на 102-годишната Тодора Шикова от Дупница

Filed under: Дупница,Кюстендил |

 

95-01-044 509 copyКюстендилският депутат от „Атака” Илиян Тодоров целуна ръка и плати сметката за ток на 102-годишната Тодора Шикова от Дупница. Той изненада с гостуването си столетницата и 80-годишната й дъщеря Василка Борисова в жилището им в кв. „Спартак”. ”Илияне, ти ли си, чедо? Аз чаках да те видя по телевизията, а ти ми идваш на крака”, възкликна баба Тодора. Разплакана, тя сподели, че това е най-голямата изненада, която може да й се случи. Младият депутат й целуна ръка и отговори на въпросите на 102-годишната дупничанка – дали е женен и има ли деца. Тя остана много доволна, след като се увери, че Илиян Тодоров има щастливо семейство. Депутатът остана при двете жени около половин час.

96-01-044 512 copyСъседи на Тодора потърсили депутата чрез телевизия „Алфа”, след като разбрали за патриотичната мисия на  „Атака” – „Православна солидарност”. Идеята им била от партията да помогнат на двете дупничанки, защото те живеели бедно и в лишения. Двете жени едва свързват двата края и живеят на прага на мизерията, казаха съседи, които останаха доволни, че Илиян Тодоров откликна на поканата им.

Депутатът Тодоров дари част от месечната си заплата и благодари за гостоприемството на Тодора и Василка. На изпроводяк дъщерята Василка, стискайки банкнотите в ръка, се обърна към депутата с думите: „Кажи на Волен Сидеров и на останалите депутати – молим ви да изгоните душманите ЕРП-та от България. Заради тях мръзнем всяка зима и възрастните хора умират като кучета. С тези пари ще си платим тока”. Депутатът се съгласи с призива на жената. Той обеща да предаде думите на Василка и благодари за топлото гостоприемство на двете жени. „Помогнах финансово на баба Тодора, защото искам да запомни хората с добро, да знае, че има и добри хора”, каза Тодоров.

Снимките:

1 Депутатът Илиян Тодоров целуна ръка на баба Тодора.

2  Развълнуваната 80-годишна Василка стиска в ръка депутатската заплата.

 

Spread the love