Борисов: БСП и „Атака“ само правят анкетни комисии и се бият по баровете

Filed under: България |

Според лидера на ГЕРБ властта се опитва да си прави пиар на гърба на държавния глава

Belgium EU SummitЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува и намерението на мнозинството в парламента да обсъди предложението на „Атака“ за анкетна комисия, която да проучи ЕРП-тата и контактите им с представители на държавната власт.

„Вместо да си направят една анкетна комисия да видят какво са правили по баровете, се занимават с неща, които да уронват престижа на държавния глава. Тази комисия освен евтин пиар за БСП, ДПС и „Атака“ – друга работа не върши, категоричен е Бойко Борисов.

Президентът трябва да свика КСНС заради усложнената ситуация в Украйна, коментира пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ. Той подчерта, че това е работа на държавния глава, но обясни, че се налага, тъй като все още няма позиция дори на Народното събрание, а БСП и «Атака» се събирали само да правят анкетни комисии и да „се бият по баровете“.

Борисов не подкрепя предлаганите промени в Закона за МВР, с които на полицаите да се разреши да работят и на други места. Това освен конфликт на интереси според него автоматично щяло да доведе пренаемането им от други структури, баретите да започнат да работят пак като охранители.

Как ще подпомогнат полицаите с този закон, като искат да закриват синдикатите, попита председателят на парламентарната опозиция. Като вдигнат заплатите с 10 на сто, през последните три месеца събираемостта на агенциите е по-малка от миналата година по това време, съобщи Борисов. Следователно според него не може да се повишат доходите на служителите и пенсионерите, освен ако не се вземат нови заеми, които догодина ще трябва да се плащат.

Според него и кризата в БДЖ е умишлена и е „поредната поръчка да прехвърлят печелившите дейности от БДЖ към някои от техните приближени фирми“. За съжаление държавата си заминава и българите догодина ще се каят горчиво, знам колко трудно оздравявахме БДЖ, знам, че около 300 млн. още не са платили за сименсите на предишната тройна коалиция, подчерта експремиерът.

 

Снимка:

Бойко Борисов

 

Spread the love