На държавното първенство по спортна аеробика в Боровец: Състезателките на клуб „Самоков” завоюваха златен комплект медали, кюстендилският тим спечели среброто

Filed under: Спорт |

99-23-01-vasil-Sintia-Mari-Angelova-vliavo-i-Anita-Gavrilova...Състезателките по спортна аеробика на клуб „Самоков” изиграха на финала на държавното първенство, провело се в курорта Боровец, девет съчетания и спечелиха 1 златен комплект медали, три сребърни, 1 бронзов, две 4-ти и едно 7-о място. Синтия-Мари Ангелова, Анита Гаврилова, София Вададжийска от самоковския клуб, Емилия Будинова и Мари Босилина от софийския тим „Йова спорт” с оценка 18,750 оглавиха класирането в квалификациите, останаха начело и след финалите и спечелиха поредните за сезона златни медали със завладяваща и трудна композиция, впечатлила жури, състезатели и публика. ТР 15 -17 години в състав: Анита, Синтия-Мари и Емилия, след безупречно изиграно съчетание в първия състезателен ден и най-висока оценка за трудност 2,450, заеха 1-во място. На финала съдиите пренаредиха тройките и поставиха нашата на 2-ро място с 0,1 десета след формация на „Мега спорт” (Хасково). Сребърен комплект медали спечели и ТР 12-14 в състав: Камелия Петрова, Мария Генова и Светлина Ваклинова от кюстендилския тим. В събота те заеха 4-то място, но след сериозна мобилизация в по-важния неделен ден получиха втора оценка и се качиха на стълбичката на победителите. Три самоковски гимнастички се включиха в индивидуалните надпревари в тази възрастова група, като две се класираха във финалната осмица – Мария Генова – 3-то място, Лидия Ангелова 6-о и Весела Вукова 11-о. В неделя, след равен резултат – 17 850, но с 0,05 по-ниска оценка за изпълнение, нашата чаровна Мария, която през този сезон играе много стабилно и качествено, отпадна от разпределението на медалите, заемайки 4-то място. Напрежението изигра лоша шега на Лидия, която отстъпи с едно място и се класира 7-а. Сериозна през тази година е конкуренцията ИЖ 15-17. Поне 5-6 от гимнастичките на България с еднаква сила и право могат да бъдат фаворитки. Квалификациите преодоля само Синтия-Мари от самоковския отбор. Анита Гаврилова се нареди веднага след първите 8, с 0,1 десета по-ниска оценка. Кристина Зографска бе 11-а. В неделя Синти запази 4-тото място. Така в поредно четвърто състезание тя влиза в три финала и се представя по един повече от достоен начин.

Надя Паунова, която за първа година се състезава в категория „Жени”, след първото за сезона състезание в Словакия, в Боровец зае 3-то място и в двата дни в наситено с трудни елементи съчетание. В най-малката категория, деца 7-8 години, самоковската състезателка Никол Драганова и в двата дни твърдо стъпи на второто място след безупречно изиграване на задължителното съчетание с волни елементи. Две гимнастички защитаваха честта на Самоков в най-многобройната категория ИЖ 9-11. Драгомира Христова зае 11-о място, Лина Гаврилова бе 13-а. Естествено, голяма заслуга за отличното представяне на състезателките по спортна аеробика имат треньорите Калоян Калоянов и Диана Борисова, която след появата на първородната й рожба Александър бе заменена от Ралица Благоева. Силните и оргинални съчетания, постоянството, с което работят за изграждане на всички физически качества на своите възпитаници, и шампионският дух, който носят, неминуемо довежда до високите резултати. Не може да се пренебрегнат и усилията на клубното ръководство – на председателя Светлана Атанасова, на Камелия Асенова и Гиргина Рангочева.

В края на тази седмица, отново в хотел „Самоков” в Боровец, ще се проведе кръг от Световната купа за мъже и жени и Международният турнир за деца, юноши и девойки по спортна аеробика. В националната гарнитура, която ще представи България, влизат всички самоковски гимнастички, заели на държавното първенство до 6-о място.

 

На снимката:

Синтия-Мари Ангелова (вляво) и Анита Гаврилова (вдясно) се представиха отлично.

 

 

Spread the love