Европейски пикник събра в „Бачиново” над 70 деца от Благоевград

Filed under: Благоевград |

101-08-02-P1030602Третият ”Европейски пикник” събра вчера в парк “Бачиново “ край Благоевград над 70 деца. Чудесната инициатива е организирана от “Ваканция” ООД и се провежда под егидата на община Благоевград. Най-много емоции предизвика викторината за страните от Европа. Шестокласниците от Второ основно училище на секундата отговаряха на въпросите за столиците на европейските страни и коя от тях през коя година е влязла в Евросъюза. По-късно те участваха и в конкурса за рисунка. За знанията и уменията си децата получиха шоколади, шапки, раници и тениски от представителката на фирмата организатор Галина Иванова.

101-08-02-P1030598В програмата освeн учениците от второ ОУ се включиха танцьори и балерини от групите към Младежкия дом, Обединения детски комплекс и Центъра по изкуствата. Организирани бяха и разходки и забавления сред природата, а гвоздеят на програма беше младата поп певица Ева.

Проектът се финансира по ОП „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за развитие.

Целта на събитието е да приобщи младежите и децата от Благоевград към европейските ценности, като ги запознае по атрактивен начин със страните – членки на Евросъюза.

.

Spread the love