Съпругата на бившия шеф на отдел „Култура” в Кюстендил Румяна Неделчева пипна марсилска треска

Filed under: Кюстендил |

linejka3Кърлеж нахапа учителката Румяна Неделчева от Кюстендил и й докара марсилска треска. Румяна е съпруга на бившия шеф на отдел „Култура“ в областния град Димитър Неделчев. Тя преподава в местното Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Кърлежите в Кюстендил се увеличиха заради редуванията на дъжд и слънце, обясниха от Регионалната здравна инспекция. “Много е важно при подобни случаи веднага да се потърси лекарска помощ”, призоваха лекарите. Ромският квартал „Изток“ е сред най-уязвимите места в града. Дори вчера двама полицаи разхождали кучетата си в гората, когато видели как гадинките лазят четириногите им. “Самата аз видях как мъжете седнаха и от едното куче извадиха три кърлежа, а от другото – два”, каза 38-годишната Дияна Петрова.

“Всеки момент очакваме да има засилена популация. Сега е размножителният им сезон, а след дъждовете те се активизират. Ще напръскаме най-инфарктните точки. Разберете обаче, че това зависи от времето и да няма дъжд”, коментираха от общинското дружество “Дезинсекция, дезинфекция и деритаризация”. Предвижда се и третиране в квартал “Изток”, където кърлежите са сред най-често срещаните гадинки. Обработката с препарат на 1 кв.м площ излиза 3 ст., обявиха още от предприятието.

 

Spread the love