Футболистите от кв. „Изток” спечелиха турнир в Кюстендил пред погледа на ОбС шефа Андонов и губернатора Каракашки, ромският гуру Стефан Лазаров ги награди

Filed under: Спорт |

Голмайстор стана Георги Желев, Даниел Асенов най-добър вратар, среброто отиде в дупнишката Гиздова махала, трети останаха играчите от Крайници

102-13-81-1  2_futb_t-r_GergjovdenОтборът на кюстендилския кв. „Изток“ спечели областния ромски турнир по футбол, който се проведе в Кюстендил. Второто място спечели отборът на Гиздова махала от Дупница, а трети се нареди тимът от село Крайници. Именно тези три състава мериха сили за празника Херделези. Футболистите бяха поздравени от областния управител Иван Каракашки и председателя на Общинския съвет Иван Андонов.102-13-81-1  3_futb_t-r_G-Qelev copy Организатор на традиционната футболна проява е спортният деятел в кв. „Изток“ Стефан Лазаров, който дори и на патерици бе сред своите футболисти.

102-13-81 1  5_Futb_t-r_pobediteli copyДвубоите се играха под непрекъснат дъжд и добре познатите за такива поводи ромски ритми на терена на градския плаж, като отборите показаха страхотни футболни умения. Турнирът се проведе по схема „всеки срещу всеки”, от по две полувремена по 30 минути, а срещите бяха ръководени от бившите футболисти на ФК „Велбъжд“ Кирил Станков, Камен Дичев и Валентин Казачки. Голмайстор на турнира стана Георги Желев, а най-добър вратар – Даниел Асенов, представители на домакините.

102-13-81 1_futb_t-r_Gergjovden copy„Въпреки лошото време показахте, че сте закалени футболисти. Не е важен резултатът, важно е това, на което днес сложихте началото – приятелството“, каза Стефан Лазаров.

„Бъдете смели, здрави и силни и да победи най-добрият отбор“, заяви при откриването областният управител Иван Каракашки.

„Искам да поздравя Стефан Лазаров, който полага усилия всички заедно в цялата област да общуваме и да се правят такива турнири. Пожелавам ви всички да бъдете здрави и да бъдете спортсмени не само на терена, но и в живота“, каза председателят на ОбС-Кюстендил Иван Андонов, а Стафен Лазаров си пожела този турнир да се превърне в една традиция.

Spread the love