2-метрова змия изкара акъла на биатлонистите от СУ “Никола Велчев“ на тренировка в самоковския парк „Лаго”

Filed under: Актуално от днес,Самоков |

 Богомила Михайлова накара съучениците си да я пощадят: Не убивайте животното, спортът ни учи да сме по-добри и дисциплинирани   

102-04-81 Змията  на  пътя в местността Лаго2-метрова змия изкара акъла на отбора по биатлон от СУ “Никола Велчев“ в Самоков по време на тренировка. Влечугото изпълзя в парк „Лаго”, но възпитаниците на спортното училище  с директор Наташа Захариева не го убили, защото изчезналите видове влечуги били над 230.

102-04-81 _nБиатлонистката Богомила Михайлова разказа: Преди ден  треньорите по биатлон Кристиян Русинов и Деница Иванова оповестиха програмата за тренировъчните занимания. По програма имахме крос в посока парк „Лаго” за сутрешната  тренировка. Групата по биатлон сме Богомила Михайлова, Здравка Попова, Станислава Попова, Мартина Попова, Стоянка Витанова, Георги Петров, Ели Йорданова, Радка Шукадарова, Симона Ковачка, Симеона Георгиева, Санди Попова, Даниела, Добри Витанов, Ерик Найденов, Георги Иванов, Мартин Тонкин, Георги Терзийски, Нотис Юбиков, Боби Аличков, Павел Змиаров, Деян Николов, Гергана Крушарска, Деяна Петрова, Филис Хасан. Всички вкупом се юрнахме на крос, но на първия километър посока „Лаго“ пред нас изскочи змията. Първа я видя Симона Ковачка от с. Говедарци. Симона разказа, че влечугото било свито на кълбо и в последния момент спряла, за малко да я настъпи. Всички започнали да пищят и много се уплашили.  „Змията само си повдигна главата, поогледа ни  най-спокойно  и дори не помръдна. Момчетата дадоха идея да я убием, но никой от групата не бе агресивен с нея и решихме, че трябва да я пощадим”. Богамила Михайлова, която много обича животни, първа излязла да защити живота на змията с думите:

„Нали спортът  ни е дал  невероятната възможност  за възпитание,  учи ни  на отговорност, дисциплина, борбеност, нека да бъдем добри, и без това от лицето на Земята безвъзвратно са изчезнали повече от 230 вида риби, земноводни и влечуги. Промените, които хората правят в околната среда, като изсичат гори, пресушават блата и езера, бетонират коритата на реки, прокарват шосета и магистрали, водят до загиването на десетки хиляди животни. Всеки унищожен вид – бил той и най-дребният организъм, е безвъзвратно загубен за природата и никога няма да можем да й го върнем”, каза Богомила.

Снимките:
1 2-метрова змия изкара акъла на отбора по биатлон от СУ “Никола Велчев“ в Самоков
2 Богомила Михайлова

 

 

Spread the love

Коментар за: 2-метрова змия изкара акъла на биатлонистите от СУ “Никола Велчев“ на тренировка в самоковския парк „Лаго”

  1. „Нали спортът ни е дал невероятната възможност за възпитание, учи ни на отговорност, дисциплина, борбеност, нека да бъдем добри, и без това от лицето на Земята безвъзвратно са изчезнали повече от 230 вида риби, земноводни и влечуги. Промените, които хората правят в околната среда, като изсичат гори, пресушават блата и езера, бетонират коритата на реки, прокарват шосета и магистрали, водят до загиването на десетки хиляди животни. Всеки унищожен вид – бил той и най-дребният организъм, е безвъзвратно загубен за природата и никога няма да можем да й го върнем”, каза Богомила.

    Много дълга и възпитана реч, излязла от устата на дъщеря Ви г-жо Михайлова. 🙂

    kele6
    2014/септември/15 at 1:13 AM