Кюстендилци коментират: Шефът на парламента Михаил Миков натискал Найлона да седне на шефския стол в ДФ „Земеделие”, Манолова се борила за Радлев

Filed under: Бобов дол,Кюстендил,Перник |

Третият мераклия Валери Христов е служител в общинската служба, не се изключва и вариантът конкурсът да бъде отменен

Ресторантьорът Васил Димитров – Найлона е един от фаворитите за поста шеф на ДФ “Земеделие” в Кюстендил, защото би лоби на шефа на Народното събрание Михаил Миков, коментират кюстендилци, запознати с конкурса за поста, който в момента тече. Найлона е ресторантьор и беше културен аташе в Одеса преди около десетина година. Гравитира около редиците на социалистите. За кратко е бил и митнически шеф на Гюешево.

104-02-81 1Другото име, за което се говори упорито, че има шансове да оглави „Земеделие”, е зам.-председател на ОбС – Бобов дол, Валери Радлев. В областния град се говори, че заместник-председателката на Народното събрание Мая Манолова настоявала точно той да заеме мястото. Още през миналото лято името му като шеф на „Земеделие” бе лансирано в публичното пространство. Тогава обаче в червените редици бяха скептични, тъй като Радлев не отговарял на условията. Като аргумент те изтъкнаха, че бил земеделски производител и имал овошки. Той е и сред първите имена в региона, ориентирали се към производство на арония. Наскоро обаче Радлев прехвърлил собствеността на друг, споделиха източници, близки до фонд “Земеделие”.

187-19-02-M.MikovВ Кюстендил не изключват и сценарий, разиграл се с конкурса за шефското място на РЗОК, който на 2-3 пъти бе провален. Такава възможност има и за директорското място на фонд “Земеделие”. “Може да кажат, че нито един от тримата кандидати не е подходящ и да решат да обявят нов конкурс”, са коментарите в Кюстендил.

Третият участник е Валери Христов, служител в Общинската служба по земеделие.

Практиката по отношение на шефските места на фонда досега показва, че на началническия стол не е сядал кюстендилец. Последно мястото заемаше Иван Кьосев от Сапарева баня, преди него беше сегашният заместник-кмет на Дупница – Крум Милев.

По-рано пък при управлението на тройната коалиция постът се даваше на коалиционния партньор ДПС.

До редакционното приключване на броя от пресцентъра на ДФ “Земеделие” не пристигна отговор на официалното ни запитване за резултатите от проведеното интервю с кандидатите.

Снимките:
1 Валери Радлев
2 Мая Манолова
3 Михаил Миков

 

Spread the love