Росен Плевнелиев празнува 50-и юбилей с жена си, хапват риба и мезета от конско месо

Filed under: Звезди |

Президентът се отказа от пищно парти с политици, вицето му Маргарита духа свещички на следващия ден

104-11-81-1Росен Плевнелиев няма да вдигне пищен купон за 50-ия си рожден ден най-вече заради съпругата си Юлияна, научи „Всеки ден“. Най-вероятно президентът ще отпразнува днешния си юбилей със семейно тържество в имението си в „Резиденшъл парк” и ще предпочете компанията на жена си и на тримата си синове Филип, Асен и Павел. 104-11-81-2 b3Държавният глава обмислял да покани политическия елит в стилен ресторант в София, но имайки предвид категоричния отказ на Юлияна да се появява на публични места с него, решил, че е по-добре да прекара личния си празник със семейството и с близки приятели, а не с депутати, министри и общественици. На 14 май вероятно Плевнелиеви ще заложат на гурме кухня, която включва изискани риби и студени мезета от конско, както и на отбрани червени и бели вина.

Още преди да влезе на „Дондуков“ 2, Плевнелиев избягваше да излага семейството си на показ и до момента е единственият президент на България, който прави приеми, чества национални празници и пътува в чужбина сам, без половинката си. И преди дни по време на тв интервюто си в „Нека говорят“ по Би Ти Ви той защити Юлияна заради отказа й да бъде до него, когато изпълнява служебните си ангажименти. Той дори се закле, че политиката е тема табу у тях и че съпругата му не му дава съвети как да управлява.

Разбира се, действителността е малко по-различна, имайки предвид, че г-жа Плевнелиева бе първа писта на вече затихналите протести срещу кабинета „Орешарски“, но в техния разгар тя пишеше разпалени коментари в социалните мрежи. Инатливата Юлияна реши да сложи кръст на всякакъв протокол и церемониал, поставяйки доста често мъжа си в неудобни ситуации у нас и в чужбина. Освен това подчинени на държавния глава са единодушни, че потайната първа дама дърпа конците на мъжа си и активно участва в избора на негови съветници и на други кадри, които се назначават от президента.

На „Дондуков“ 2 обаче готвят скромна изненада за юбилея на шефа си. Със сигурност той ще почерпи подчинените си за 50-ия си рожден ден. На следващия ден – 15 май, това ще стори и вицепрезидентът Маргарита Попова, която също ще получи подаръци и цветя от подчинените си. И тя като държавния глава е зодия Телец, но е с 8 години по-голяма от него. Купища букети от министри, депутати и партийни лидери се очаква да пристигнат на „Дондуков“ 2 за рождените дни на президента и вицето. Премиерът Пламен Орешарски ще бъде сред първите, които ще поздравят юбиляря, и ще му прати огромен букет цветя.

 

Spread the love