Абитуриентката Гергина Троянска би последния звънец за 58 зрелостници в Долна баня, кметът Джамбазов ги изпрати с пожелание за попътен вятър

Filed under: Оживление |

106-24-82  IMG_0451Кметът Владимир Джамбазов поздрави абитуриентите от Професионалната гимназия „Христо Ботев“ в Долна баня и им съобщи добрата новина, че местните съветници им отпускат пари за бала. На изпращането присъстваха учители, родителите и близките на абитуриентите от випуск 2014, а с минута мълчание бе почетена паметта на 17-годишния единадесетокласник Сотир Сотиров. 106-24-82  IMG_0460Директорката Маргарита Пандова припомни, че кметът Джамбазов е възпитаник на гимназията, тя поздрави всичките 58, завършващи средното си образование, абитуриенти.

Тържествен водосвет отслужи енорийският свещеник иконом Пламен Димитров.

106-24-82   IMG_0462От името на завършващите с топли и сърдечни думи благодари абитуриентката Гергина Троянска. Удари и последният училищен звънец, плиснато бе и котле с вода.

След като тържествено бе предадено училищното знаме, настъпи и най-вълнуващият и паметен ритуал – прощаването с училищното знаме и учителите.

По традиция тържеството завърши със засаждането на две дръвчета от абитуриентите от двата класа със специалности „Техник-лесовъд“ и „Оператор в шевното производство“.

Зрелостниците с класни ръководители Мария Христова и Васил Торошанов празнуваха в елитен долнобански ресторант.

Снимките:

1 Кметът на община Долна баня Владимир Джамбазов поздрави зрелостниците, техните учители и родители. 

2 Най-вълнуващият и паметен момент от тържественото изпращане на абитуриентите бе прощаването със знамето на училището и преподавателите.

3  По традиция и абитуриентите от випуск 2014 засадиха две дръвчета в двора на училището след тържественото им изпращане.

Spread the love