Благоевградската професионална гимназия изпрати първия си випуск абитуриенти

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Директорът инж. Асен Давидков към завършващите: Бъдете първи във всичко, но най-вече бъдете добри хора

106-08-01  zname1Благоевградската професионална гимназия изпрати първия си випуск абитуриенти. На тържеството в училищния двор бе извършен и ритуал по освещаване на знамето на новата професионална гимназия с директор инж. Асен Давидков. Сред гостите бяха зам.-кметът Валери Смиленов и шефът на дирекция „Образование и хуманитарни дейности“ в общината Любомир Станишев.

106-08-01  zname2«Много символика има в цифрите около живота ни заедно. Випуск 2014 – първият випуск на Благоевградска професионална гимназия. През тази учебна година училището постави едно градивно начало – продължение на силни традиции в областта на машиностроенето, механиката, електротехниката и електрониката. Новото начало е доказателство, че развитието на съвременното образование осъществява актуална потребност – усвояване на професия и тясна специализация на подготвяните кадри в различни направления според нуждите на пазара на труда”, заяви в словото си инж. Давидков. Той пожела на абитуриентите успешно полагане на държавните зрелостни изпити, на  изпитите за професионална квалификация, както и успешна професионална реализация.

”Бъдете първи във всичко, но най-вече бъдете добри хора!”, завърши словото си директорът.

83-ма абитуриенти от 3 паралелки за последно прекрачиха прага на училището.

”Пътят, който сте извървели през годините си в гимназията, ви е издигнал на едно по-високо ниво във вашето развитие. Разбирам и вълнението на преподавателите, защото със своите знания и опит вие сте дали своя дан за развитието на учениците. Но скъпи ученици, най-строгият учител – това е животът, най-важният е книгата, но най-главният си остава учителят, затова ценете и не забравяйте учителите си”, каза в словото си Валери Смиленов.

В училището беше получен и поздравителен адрес от най-мощния им партньор „Благоевград БТ-АД“.

След церемонията по предаването на знамето и изпращане на абитуриентите колективът на гимназията даде курбан за здраве и просперитет на учебното заведение.

Снимките:

1 Абитуриентите подариха картина на училището.

2 Извършен бе и ритуал по освещаване на знамето на новата професионална гимназия.

 

 

 

Spread the love