Бащата на двама известни магистрати от Дупница Васил Христов: Може пилците да се броят наесен, но евродепутатите ще се броят на 25 май, с хора като Пеевски, Сидеров, Бинев и Бареков сами ще забием последния пирон в ковчега на България, не става само с пари и кебапчета, трябва и акъл

 Цяла Европа разбра какво е ”Костинбродската афера”, камерите на Барековата телевизия бяха монтирани предварително, а Мая Манолова отсече: „Хванахме ги, ГЕРБ фалшифицират изборите”

Сегашните министри толкова бой изядоха завалиите, колкото и магарето на Настрадин Ходжа не е яло

110-06-81 hristov 506 copyБащата на двама известни магистрати – дупнишкия прокурор Ивайло Василев и Камен Иванов от Висшия съдебен съвет, Васил Христов направи обстоен анализ на политическата обстановка у нас в навечерието на евроизборите. Ето какво пише той: Попитали един древногръцки мъдрец: „Какво е мнението ти по този въпрос”, а той им отговорил: „И аз не знам, но и така не е”.

110-06-81 Kamen ivanov copyТози случай ме връща в ситуацията, в която се намираме ние сега, в навечерието на изборите за Европейски парламент. Подобно на древногръцките мъдреци и ние, българите, имаме своите бисери: „На съда е ясно, да влезе убитият”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAИ как няма да ни е ясно, като сме народ с повече от 1300-годишна история, но, когато а-ха да покорим сияйните върхове на комунизма, изненадващо ни връхлетя демокрацията и взе, че ни хвърли в семейството на европейските народи и сега се чудим, след седем години членство в ЕС, кой път да хванем, а сега накъде. Някои ще търсят свещения Граал, а ние още търсим националния си идеал. Защото една част от народа ни потърси спасение в съседна Турция, много българи търсят спасение в съседна Гърция, а по-голямата част от българите търсят спасение в Европа. Парадокс, България е в Европа, българите бягат от България, отиват в Европа?!!

110-06-Skanirana copyЗатова е време ние като българи да спрем, да се огледаме, да се ослушаме и да хванеме последния влак, преди да сме изчезнали като етнос от картата на света”. Подобно предупреждение съм виждал на всеки неохраняем жп прелез и винаги съм го спазвал, а който не го е спазвал си е плащал. На сцената излиза и декламира:

„Син съм на народ прекрасен, син съм на юнашко племе”! След него на сцената излиза друг и дълбоко мъдрено заявява: ”Не сме народ, а мърша”?!

110-06-81 Plevneliev_PopovИ така ще бъде, докато продължаваме да се гордеем само с това, което са постигнали нашите предци, а ни липсва основание да се гордеем с това, което правим ние сега, в момента. Крайно време е да си изясним потомци на юнашко племе ли сме, или сме народ мърша. А това е толкова ясно, лесно и просто. България не е имала никога по-благоприятни условия от сега. България – членка на ЕС! Кога друг път, ако не сега България има шанс да стане Швейцария на Балканите?! От нас се иска само да спазваме европейските норми и правила и всичко друго е грижа на Европа за нас. Да, ама не, както казва Петър Бочаров. Някои от нашите дълбокомудрейши пишман политици имат за цел да накарат народа да съжалява за това, векове е мечтал, да се разочарова и да се върне в орбитата на Русия. Не може да им се отрече, че в продължение на 25 г. постигнаха добри резултати. Апетитът идва с яденето, но ние трябва да ги спрем. Ясно и категорично – на изборите това е нашето оръжие, тяхното го виждаме в Украйна, а ако не бяхме в ЕС, нашата съдба щеше да предшества съдбата на Украйна, затова някои са толкова против нашето членство в ЕС!!

110-06-81 manolovaИмаме щастието да участваме в изборите за Европейски парламент. Казвам щастие, защото европейците щяха да си ги проведат и без нас. И се питам кому е нужна тази шумна, грандиозна предизборна борба?! Въпросът е ясен и ще се ориентираш, стига да не си толкова тъп, че да не можеш „на две магарета сено да разделиш”. И си с къса памет! Първо, да не си с къса памет – помни миналото, гласувай за бъдещето. Ако ти харесва времето през комунизма, гласувай за БСП, но гласувай. За 25 години БСП и ДПС винаги са били във властта с изключение на управлението на Бойко и ГЕРБ. Ако харесваш управлението на Бойко, гласувай за ГЕРБ. Ако си убеден, че при мандата на ГЕРБ България е била полицейска държава, подкрепи кандидатите на днешната коалиция. 110-06-81 -peevskiЗнаеш кои са предишните депутати. Спомняш ли си, че Слави Бинев заведе Мишо Шамара в Европейския парламент, който да разкаже в Брюксел каква полицейщина цари в България и как е смачкана свободата на словото.

Ти ще гласуваш за Слави Бинев, Европа ще се смее на нас като българи.

37-19-03-slavi_binev_sЦял народ беше свидетел на февруарския метеж, който докара днешната тройна коалиция на власт. Но дали някой е обърнал внимание как Бойко подаде оставка, цивилизовано, по европейски, демократично. Коя друга партия и кое правителство е печелило изборите, след като е управлявало един мандат?! ГЕРБ спечели изборите, но остана в опозиция. Една година имаш наблюдения – харесват ли ти парламентът и правителството. Ако ти харесват, изпрати техни представители в Брюксел. Цяла Европа разбра какво е ”Костинбродската афера”, ако някой не е разбрал, жалко за него. Много хора разбраха и скритата първа експертиза, и за ролята на „достойните прокурори” истината да се разбере веднага. Забравихте ли, че камерите на Барековата телевизия бяха монтирани предварително и Бареков и Мая Манолова отсякоха категорично: „Хванахме ги, ГЕРБ фалшифицират изборите”.

110-06-81 gВторо, не трябва да си политически неграмотен, за да разбереш, че първата цел на това правителство и парламент беше назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС!!! Защо хората скочиха като ужилени и поставиха категорично въпроса кой, а въпросът защо се подразбираше от само себе си, предстоеше арестуване на Цветанов, а впоследствие и на Бойко, целейки най-бърз разпад на ГЕРБ, подобно на НДСВ, защото знаеха, че този парламент и това правителство са един политически абсурд. Само злобата и омразата към изхвърлилия ги от властта ГЕРБ можеше да обедини необединими неща – ДПС и „Атака”. И парламент, и правителство бързаха, защото знаеха, че дължат живота ни на златния среден пръст на един неуравновесен човек като Волен Сидеров и чакаха кое ще се случи по-напред – разпадането на парламента и правителството или разпадането на ГЕРБ. До тези избори не се случи нито едното, нито другото.

Сега остава да видим какво губиш, когато печелиш нечестно и какво печелиш, когато губиш пак нечестно. Не бива да управляваш, след като си изгубил изборите като БСП, ДПС и „Атака” и да си в опозиция, след като си спечелил изборите като ГЕРБ!!!

Трето, имаме солидна база за сравнение между две правителства, това на ГЕРБ и това на тройната коалиция.

Кога държавата е била полицейска, при Цветанов, или при Йовчев?!

 

 

Коя е най-голямата заслуга на Илияна Йотова – назначаването на сестра й за шеф на НЗОК!

 

 

Какви пари да харчим – заработени или взети назаем? Кога акцията на полицията е професионална и кога левашка – при обезвреждането на Чакъра или при „обезвреждането” на едно семейство в Лясковец? Да сте чули от медиите за награждаването на Цветанов от МВР в Испания? Четвърто, опорни точки, тролове и политическо генно инженерство, социолози. Без съмнение, макар че тези избори са за Европарламент, те ще имат широк отзвук и за бъдещето на евентуални предсрочни или редовни избори у нас. Казвам предсрочни, защото едва ли и на сегашния парламент и правителство много им харесва положението, в което се намират. Толкова бой и негатив понесоха завалиите, превърнаха се на боксова круша, колкото и магарето на Настрадин Ходжа не е яло бой, когато го заварил в градината си. Фалшив е дослукът между жертви и палачи от възродителния процес, просто електоратът няма да го одобри. Лъсна задкулисието между ДПС и „Атака”. АБВ не устройва БСП, а „Атака” не устройва ДПС. Еврика! На полическата сцена се изправи партията на Бареков!

Малко ни беше Сидеров, кусур ни беше Бареков. Познавам Бареков като диджей в една пловдивска дискотека и повода да му кажат Дудук. Като го видях с каква увереност се самопровъзгласи за спасител на всички от всичко, си спомних за една реклама, в която дядото казва на внучето си: ”Не става само с ядене, дядовото, трябва и акъл”. Та искам да кажа на Бареков: ”Не става само с пари и тролове, Бареков, трябва и акъл. Не става само и с кебапчета, други преди тебе също са прилагали този номер и също без успех.

И на тези, и на следващите избори надпреварата ще бъде между протестиращите и контрапротестиращите. Протестите и контрапротестите бяха само за загрявка. Посоката на България трябва да се определя от младите, умните, красивите, образованите и на  първо място от раннобудните студенти. Силата на едните е в мускулите, а на другите в сивото вещество. Не е нужно да се трошат глави и метални заграждения около парламента. Има по-цивилизационен начин – изборната бюлетина. Не че и досега не се знаеше, но всички язви на обществото лъснаха при тази тройна коалиция. Достатъчно се изговори за съдебната система. Щом Мирослава Тодорова беше оправдана, нямаме съдебна система!! По-лесно е да се изваждат ”скелети от гардероба”, отколкото да се махне един корумпиран съдия. Явно покровителите на Мирослава Тодорова са на ключови позиции. А без съдебна система няма държавност!

Като става дума за политическо генно инженерство не знам какъв смисъл има партията на ВМРО!

 

 

ВМРО отдавна е в архивите на историята. Тя същестува само в болните амбиции на Каракачанов,

 

 

за да се титулува като лидер на партия, та макар и от един файтон привърженици.

А в партията на Реаниматорите така и не разбраха какво печелят, като се дистанцират от ГЕРБ и не я признават за обединител на дясното пространство и след като виждат мнението на лидерите на ЕНП. Много мина и малко остана. Може пилците да се броят наесен, но евродепутатите ще се броят на 25 май, да не превърнем гласуването в наше не задължение, а дълг. И глас народен, глас Божи.

– Първият който се хвърли в обятията на Бойко, поздрави го с победата и му предложи подкрепата си, беше Иван Костов, но само срещу 3 министерства, половин от зам.-министрите и областните управители. Бойко отказа и спечели омразата му и до днес.

– Първият, който предложи сътрудничество и медиен комфорт на Бойко, беше Слави Трифонов, но само срещу възможността, ако получи апетитно място в центъра на София, до Руската църква. Бойко отказа, останалото знаете.

– Първият евродепутат, който предложи услугите си на Бойко, беше Меглена Кунева, но само срещу обещанието да остане не само евродепутат, а и еврокомисар, каквато беше до този момент. Бойко отказа и предложи за еврокомисар Румяна Желева.

– Благодарение на връзките, които Кунева имаше в Брюксел, на Румяна Желева беше скроен такъв номер, който я извади от равновесие и тя отпадна като еврокомисар, предложена от Бойко. Наложи се втора кандидатура и така Кристалина Георгиева стана еврокомисар от България.

Кунева отказа да бъде само евродепутат и напусна Брюксел, за да продължи борбата с Бойко и да му отмъсти за това, че не я предложи за еврокомисар. Това е политическата сплав, върху която беше изграден Реформаторският блок, наречен сполучливо Реаниматорски.

Но най-важният въпрос, който не се разбира от избирателите, за разлика от политиците, е значението на тези избори, кой и защо да отиде в Брюксел. Всяка държава трябва да изпрати елита, с който разполага, защото в Брюксел няма малки и големи държави, а има професионалисти и популисти, защото Барозу е от малка Португалия и Юнкер е от малка Швейцария, но те самите са големи личности.

Понякога интересите на големите страни диктуват на високи постове да си издигат личности от малките страни. Какво ще предложим ние на масата в Брюксел – ето въпроса пред нас. С хора като Пеевски, Сидеров, Слави Бинев и Бареков сами ще забием последния пирон в ковчега на България!

Както казва един мастит професор: ”Къде си тръгнал бе, аланкоолу, това не ти е кастинг за дисководещ или за шоумен”?!

По-добър президент от Плевнелиев досега не сме имали. Ясно и точно е предложението му да се въведе задължителното гласуване, мажоритарният вот и електронното гласуване. Оспориха го, но и това ще стане. Чудно нещо, за втори път вицепрезидент се противопоставя на президент. Мисля, че на следващите избори няма да има вицепрезидент, защото и по Конституция няма подобна длъжност. Но изглежда Маргарита Попова се е поблазнила от възгласите на контрапротестиращите, че искайки оставката на президента, те я припознават нея като президент. Това е опасно. С последното изречение се затваря кръгът от въпроси: ”Аз знам, приятелю, за кого да гласувам, а ти знаеш ли”?!

Снимките:
1 Васил Христов

2  Камен Иванов

3 Ивайло Василев

4 Ева Паунова, Васил Христов, Томислав Дончев и д-р Андрей Ковачев

5 Маргарита Попова и Росен Плевнелиев

6 Мая Манолова

7 Делян Пеевски

8 Слави Бинев

9 Красимир Каракачанов

 

 

 

Spread the love