Иди ми, дойди ми: Даниел Георгиев се присъедини към „България без цензура“, Бареков: Принуждавали са го физически и психически да се върне в ГЕРБ

Filed under: България |

 

110-18-01-20140520.sujgcnufvn

Депутатът Даниел Георгиев окончателно напусна ГЕРБ и отиде при Николай Бареков и „България без цензура“. Той пристигна заедно със Светлин Танчев от София в Бургас, където тече срещата на ББЦ и коалиция с местната общественост. Пред бургазлии Бареков обяви, че Георгиев е бил принуден с физически и психически натиск от Борисов, Цветанов, Велчев и Цачева да подаде втора молба за връщане в ГЕРБ, след като вчера вече депозира напускането си. Бареков нарече случилото се „срамен момент в българския парламентаризъм“. „С това те превърнаха в посмешище не мен, не Дани, а себе си“, каза по адрес на ръководството на ГЕРБ лидерът на ББЦ.
Той разкри, че веднага след свиканата от ГЕРБ пресконференция, вече независимият депутат Даниел Георгиев му се обадил по телефона и му казал: „С комедията спираме дотук. Искам да дойда още тази вечер при теб в Бургас и да застана редом до тебе в кампанията на „България без цензура“.
Самият Георгиев се качи на сцената на бургаската опера и застана редом до Бареков.

 

По рано във вторник  Даниел Георгиев каза на в Народното събрание: Искам и оставам в партия ГЕРБ. Нестандартната реакция от моя страна в понеделник беше провокирана от месеци назад статии за моята личност, че ще се отцепвам, ще напускам групата. По-провокиращото в мен беше това, че внушенията, които се създаваха с месеците, почнаха да будят съмнение в някои мои колеги в областта и в структурите. Затова бях провокиран, внесох две молби вчера. Това беше нестандартна, умишлена от моя страна реакция, обясни Георгиев. „Внесох молбата за напускане, за да покажа, че има субекти, които искат да има такава входирана молба”, каза народният представител. „Имаше период, в който влизах в обяснителен режим. По-провокиращото у мен беше това, че внушенията, които се създаваха с месеци, почнаха леко и нормално да будят съмнения в някои мои колеги в областта и структурите, в една малка част. Затова бях провокиран”, добави той.
„Внесох молбата вчера. И двете молби са с една и съща дата. Първата я внесох, за да покажа, че има субекти, които искат да има такава входирана молба и веднага внесох втората молба, която е по моите собствени убеждения и която анулира първата”, посочи Георгиев. „Направих го и мисля, че по този начин сложих край на спекулациите около моето име. Показах, че искам и оставам в ПП ГЕРБ. Имаме дълга седмица, нека всички да бъдем градивни и позитивни, да покажем най-доброто от себе си”, призова той.
„Това беше нестандартна, умишлена от моя страна реакция, за да мога да затвърдя доверието в хората около себе си”, каза Даниел Георгиев.
„Категорично, г-н Бареков нищо не ми е обещавал, с нищо не се е ангажирал към мен и с нищо не ме е провокирал да предприема каквото и да е действие по напускане на партията”, отговори Георгиев на въпроса дали Николай Бареков е обещал на баща му да продължи да е кмет на Ботевград, ако той напусне ГЕРБ.
„Благодаря за добрите думи на г-н Бареков, които чух в медийното пространство за мен. Аз съм убеден, че и той в неговата партия има доста качествени и доста проспериращи хора”, заяви Георгиев.
„Оставам в партията не само заради Бойко Борисов. Оставам в партията заради всичките си колеги в парламентарната група, с които сме в изключително добри отношения и в парламента, и навън. Аз ги смятам и за свои съратници, особено когато сме подложени на изпитания”, добави той.
Попитан дали се е срещал с представители на „България без цензура”, Даниел Георгиев каза: „Нормално е един политик във времето, когато е във висшия ешелон в българския парламент, да контактува с хора от всички политически сили. Нормално е да се обменят опит и мнения. Категорично казвам, че не съм вербуван от нито една политическа сила”.

 

Spread the love