След дълги години високомерно подхилкване на левите барони от „БСП” ЕООД видяхме грандиозното свличане на левицата

Filed under: Дупница |

 АБВ и Българската левица не са носещата конструкция на новото ляво, то не може да се постигне силово, нужни са нови неопетнени хора с нови ценности

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСлед изборите за евродепутати в неделя (25 май 2014 г.) каквото и да бъде написано, каквото и да бъде казано, трудно може да бъде предотвратено грандиозното свличане на левицата, което няма как да свърши с тези избори.

Напротив – имайки предвид всички политически реалности, то тепърва започва!

След дълги години високомерно подхилване и просташко подмигване през рамо от страна на левите барони от „БСП” ЕООД на всички добронамерени и тревожни предупреждения за днешния разгром настъпи времето на истината.

Превръщането на БСП в треторазрядна политическа сила като синекурна структура на етническия властелин на България от днешното и незаменимо национално ръководство е в пълен ход.

Въпреки огромните свръхочаквания, относително добрите изборни резултати и предявени претенции нито АБВ, нито Българската левица могат да станат носещата конструкция на Новото Ляво.

А то иска нов простор, нови неопетнени и необременени хора, нови ценности и нови организационни структури.

Интеграцията и консолидацията на българската левица не може да бъде извършена по командно-административните способи, ченгеджийски методи и рефлекси на настоящата властова върхушка от „Позитано” и нейните производни.

Синергията на Новото Ляво не може да бъде постигната силово, под монополен политически натиск, с механичното и формално сливане на различните леви фрагменти.

Собствениците на партии, на които е чужд всякакъв вид колективизъм и алтруизъм, нямат желанието, потенциала и способността да изградят съвременната българска левица, която ще се стреми да реформира обществото в условията на пазарна глобализация, социална безчувственост, масова бедност и човешко отчуждение към истинска солидарност и справедливост и няма да се срамува от думичката „социализъм”, като днешните евросоциалисти от БСП.

Това трябва да бъде левица, която на дело защитава интересите на обикновените хора и не е пристан на „социално мислещи” милионери, безскрупулни кариеристи и наемни политически номади отдясно.

Създаването на Новото Ляво е обществена и национална необходимост, която не може да бъде игнорирана и подменена.

Времето неизбежно все повече и повече ще работи за нея!

Затова обаче са необходими и организираните, целенасочени усилия на най-съзнателната част на пролетариата на новото време.

Снимката: Радослав Радославов

 

 

Spread the love