Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: С дупка от 874 млн. лв. в бюджета катастрофата е факт, Станишев си изми ръцете с Орешарски, няма как да стане премиер – неговите хора го наредиха на второ място

Filed under: Искам думата |

Политическата ситуация в страната ескалира с всеки изминал ден. БСП е в дълбока криза, задават се смени на министри. По горещите теми ПИК потърси за коментар Бойко Борисов, лидер на партия ГЕРБ.

 

121-09-81– Г-н Борисов, правителството взима огромни заеми, с което увеличава външния дълг. Има ли опасност за финансовата стабилност за държавата?

– За съжаление се оказах много лош пророк. Преди година казах, че Сергей Станишев като загуби и затова не стана премиер, ще си измие ръцете с Орешарски и с правителството. В момента на сайта на Министерството на финансите е посочено, че 874 милиона е дупката в бюджета, и то след като са събрани данъците. Това показва, че катастрофата вече е факт. Сиреч предупрежденията към българите не изиграха никаква роля, макар че отново ние сме първа политическа сила. Оттук нататък няма наука, която да каже как България може да бъде изведена от кризата.

121-09-81-2– Как ще коментирате промените в правителството, които предстоят?

– Не, не, не. Вече смяната на министри, оставката на правителството и този свредел, в който лети държавата, вече не е възможно спасяването й. Няма наука, която да каже как държавата ще излезе от кризата при тези разходи, при тези необезпечени кредити, при тази сива икономика, при неработещи приходни агенции и спрени фондове от Европейския съюз по основни програми.

– Как гледате на варианта Станишев да стане министър-председател?

– Той не е спечелил избори! Как ще стане премиер? Аз задавам въпроса – може ли да загубиш с 12% избори и да станеш премиер? Може ли в своята собствена партия да не си пръв, да те подредят втори и да искаш да си премиер? Самата дума „премиер” означава да си пръв от министрите!

– ГЕРБ е първа политическа сила, но е в изолация! Как ще се справите с тази ситуация?

– Имаме огромната подкрепа на българския народ, а само тя е важна!

– Да, но сте в изолация?

– Изолацията идва от партии, които ние дори не искаме да ги чуваме, камо ли да ги виждаме! Това са партии, които са претърпели катастрофа на изборите, така че тази изолация ни радва. Рано или късно народът ще прогледне докрай и тези партии ще заминат в историята.

 

Spread the love