Непълнолетна булка докара 1 г. пробация на 28-годишния Ангел Шишманов от Рила

Filed under: Актуално от днес,Дупница,Рила |

Съдия Ели Скоклева накара подсъдимия да плати 14 лв. за разноски и за пътни на свидетеля Емил Владимиров

62-01-81--ULI-3-ELI-SKOKLEVAРайонният съд в Дупница наложи наказание „обществено порицание” на Ангел Шишманов от град Рила. Шишманов е наказан за това, че през м. януари 2013 г., без да е сключил брак, е заживял на съпружески начала в Рила с ненавършилата 16 години Симона Добринова, което е престъпление по чл. 191, ал. 1 от Наказателния кодекс (НК). 28-годишният рилчанин ще изтърпи наказанието си чрез публикуване на присъдата във в. „Вяра” при спазване на Закона за личните данни, гласи писмо до редакцията, подписано от изпълняващия функциите на административен ръководител на Районната прокуратура Даниела Гюрова.

На 22 май 2014 г. защитата на подсъдимия и държавното обвинение са постигнали споразумение, по силата на което Ангел Шишманов се признава за виновен, става ясно от определението на съда, постановено на публично заседание на съдебен състав с председател Ели Скоклева. Съдът одобрява постигнатото споразумение, пише още в определението. Подсъдимият ще изтърпи наказание „пробация”, което е за срок от 1 година. Пробационните мерки са задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност два пъти седмично, задължителни срещи с пробационен служител, както и общественото порицание. Подсъдимият трябва да заплати 7 лв. деловодни разноски по сметката на районния съд и 7 лв. пътни разноски на свидетеля Емил Владимиров.

Съдът отменя взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение „подписка” и прекратява наказателното производство по наказателно дело от общ характер с номер 637 от миналата година по описа на Дупнишкия районен съд.

Снимката: Ели Скоклева

Spread the love