Калфин: Най-големият губещ от избори до края на годината е БСП

Filed under: България |

Станишев няма да има възможност да представи нови идеи и да възстанови част от доверието на избирателите, заяви водачът на листата на АБВ в евроизборите

124-20-01-Image_4122647_407Ако изборите се проведат до края на годината, най-големият губещ ще бъде БСП, защото няма да има възможност да представи нови идеи и да възстанови част от доверието на избирателите, заяви водачът на листата на АБВ в евроизборите Ивайло Калфин.

Според него от политическа гледна точка искането за предсрочни избори е в полза на три сили – ДПС, ГЕРБ и „България без цензура“.

„В последните няколко месеца г-н Местан взе политическата инициатива. Той даде оценка на изборите, първи заговори за промяна в правителството, сега той обяви предсрочните избори. Ако сега се обявят избори, БСП няма да има възможност да реагира адекватно. Това означава, че тя политически няма да има какво повече да каже на избирателите“, обясни Калфин.

Той посочи, че още от създаването си сегашното правителство има изключително нестабилна парламентарна подкрепа и поради тази причина не може да бъде ефективно.

„Какъв беше смисълът от тази година и стоенето на инат на власт? На следващите избори вероятно ще се създаде коалиция, която ще има при всички случаи над 120 депутати, които ще й дадат добра парламентарна подкрепа“, заяви той.

Spread the love