Лъсна голата истина кой поръчва и кой плаща за консултантския модел

Filed under: Искам думата,Последни |

 Съветникът от “Атака” Методи Стойнев: Братя Галеви гушнаха 1 млн. лв. чрез препродажба на автогарата

Годината – 2009-а

В днешно време демагогията е особено ценена наука. Ползва се най-вече от управляващите, за да заблудят т.нар. електорат, че правят всичко в негово име. Електоратът естествено слуша майсторите демагози и кротува, на избори хапва по някое кебапче и гласува ли гласува за правилните хора. Годините се редят, изборите също и правилните хора съответно ни управляват правилно… от тяхна гледна точка. Така беше и в Дупница. То бяха обещания за големи неща, за възраждане, за благоденствие… Думите се сипеха отвсякъде и народът повярва… Но в един момент идва отрезвяването и голата истина излиза. А голата истина не може да бъде облечена с нищо, тя просто си е гола…

124-10-01-galevi-teЛидерът на “Атака” Методи Стойнев (бел.ред. –сега независим) разкри отдавна известната истина за приноса на Братя Галеви за развитието на Дупница, че те не са дали нито стотинка за възраждането на града.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAДупница е единственият град в Югозапада, който остана без супермаркет, защото продадоха автогарата за 2,5 милиона лева чрез конкурс и я препродадоха след 4 седмица за 3,5 милиона, гушнаха 1 милион лева, разкри Стойнев, който е общински съветник и лидер на “Атака” по повод изявлението на члена на консултативния съвет Петър Арбов, който също бе гост на предаването. Арбов демонстрира “интелигентност”, като влезе обут в къси панталони в студиото.

С чии пари направиха градинките, строят в парка и облицоваха училищата, попита Милен Цветков, а Арбов отговори: Братя Галеви.

124-10-01-Petar Arbov-11Методи Стойнев опроверга: «Това стана с парите на дупничани, и то на много по-високи цени. Консултантите с кмета изтеглиха заем в размер на 8 милиона лева, чиято главница само за тази година, а и за всяка следваща, ще е по 900 000 лева, залегнали в бюджета за много години напред. Над 3 милиона лева е заемът, изтеглен за монтиране на енергоспестяващи средства в училищата и детските градини, и още 4 милиона лева изтеглиха облигационен заем, без да включваме лихвите. Скоростно бяха продадени най-ценните общински фирми».

Методи Стойнев разкри още, че неразплатените сметки с фирми – изпълнители на строителните обекти, надхвърлят 2 милиона лева. Касата на общинската администрация е празна. Според съветника М. Стойнев заложените тази година приходи от нови продажби на общински имоти няма да се реализират заради кризата и общината ще изпадне в тежък колапс в края на годината.

Както е известно, преди време от “Атака” заподозряха, че това е една от причините, поради която половината от площта на градския парк “Рила” бе трансформирана по предложение на кмета от общинските съветници от публична в частна общинска собственост и по всяка вероятност ще бъде предоставена на бизнесмен, на когото дължат над 1 милион лева за строителството.

Пристигането на Пламен Галев и Ангел Христов в Дупница от затвора и вчера бе най-коментираната тема в града. Лично кметът Атанас Янев със собствения си черен мерцедес посрещна Галев и Геле и откри предизборната им кампания с парад по улиците. Кметът спираше мерцедеса си пред къщите на роднини на Пламен и Геле, които се оказа, че живеят на новоизградената улица, единствена през 2-годишния мандат, водеща от “Патриарх Евтимий” към казармите. Кметът, разтресен от прилив на радост, рева и увисна на врата на Пламен Галев дълго в покъртителна прегръдка, положил глава на гърдите му. Двамата «братя» се държаха нахакано и първата им работа бе да скастрят кореспондентите от “Труд” и “24 часа”, но при появата на bTV само смръщиха вежди и измрънкаха: “Обидени сме на журналистите”. По-напориста репортерка успя да измъкне няколко реплики от устата им: “Ние сме невинни, не сме направили нищо, абсолютно чисти сме”.

117-01-055 Rumen-Petkov1Братята обиколиха градската градина с цъфнали цветя. “Ето каква красота”, възхищаваше се Геле, като не коментира цената на тази красота. Обществената поръчка за озеленяване бе предоставена на единствения кандидат – “Флорс” от село Студена, Пернишко, за 438 988 лева. Метенето на градската градина и площите около площада и на кръстовището около автогарата струва 196 544 лева. 75 350 лева са за събиране на хартийки, 22 386 лева – за ръчно косене на трева, 2877 лева – за събирането й, 2205 лева – за почистване на сняг до 15 см от алеи и площадки, 10 899 лева – за сняг над 15 см, и 10 899 лева – за стъргане на отъпкания сняг. 17 344 лева са за миене на алеи, зелените площи и детските площадки.

Дупничани не знаят, че от общината превеждат и милиони левове на фирма “Шеле” за същата дейност, тъй като голяма част от тях още не са внесли дължимите такси и данъци към общината, които от Нова година са увеличени.

Само за разрешително за строеж на втори етаж от къща в касата на общината по новите цени трябва да бъдат внесени над 6000 лева вместо 600, както досега. За строеж на кооперация или нова къща собственикът трябва да приготви над 15 000 лева.

До един-два дни, закани се Пламен Галев, ние ще кажем кой ни мъти водата, кой ни пречи.

«Браво, Пламене, милите момчета, добрите, хубавите деца”, обсипваха го с нежности и целувки две възрастни жени в градската градина. Първата се оказа фризьорката Кирка Златарска, чиято къща – бившата сграда на “Електроснабдяване”, малко след като я купи, бе подпалена леко от бизнесмена Пламен Мавров-Гипса, който по-късно бе застрелян. Палежа Мавров предприе след отказа на Кирка да продаде част от дворно място в съседство, както и заради апетита да купи цялата сграда, но фризьорката отказа. В момента фризьорката е собственичка на една от най-новите и най-модерни кооперации на мястото на старата къща, до самия площад “Свобода”, където бе разкрит и търговски център.

Сред посрещачите беше и известният галевист Георги Димитров – бодигард от фирма “БОДУ СОТ”, чрез която Галеви контролират Дупница и на която предоставиха охраната на по-голямата част от общинската собственост и емблематичните сгради в града, за които се знае, че са собственост на Братята чрез подставени лица. Гардът Г. Димитров се прочу от предаването на Николай Бареков “Тази сутрин”. Щерка му изскочи от мерцедеса на Галев навръх абитуриентския бал.

Неотлъчно до Братята беше и председателят на Общинския съвет Явор Тодоров, който не престана да ги тупа по раменете и да ги следва заедно със заместник-кмета Йордан Йорданов с новозакупения си джип “Нисан”.

Най-оживени и щастливи вчера из любимите заведения на Братя Галеви бяха ромските босове. За първи път от много дълго време се появи в кафето на сестрата на Геле, Величка, изборджията в квартал “Спартак”, скандално известният и затънал в дългове ромски бос Евгени Янев.

Братя Галеви с десетки свои почитатели празнуваха свободата си в ресторант “Наслада”. Настоящият кмет Янев, председателят на Общинския съвет Тодоров и членовете на инициативния комитет бяха първите посрещачи на Галеви вчера в Дупница. Цялото ръководство на общината и мнозина техни сподвижници ги посрещнали в ресторанта, който се намира в централната част край градската градина, и е на едно от най-оживените места. Освен това мястото на купона не е избрано случайно и поради друга причина. Обновеният парк и градската градина са двата обекта – гордост на Галеви и консултативния съвет на кмета Янев.

 

Снимка:

1 Пламен Галев и Ангел Христов

2 Методи Стойнев

3 Петър Арбов

4 Румен Петков

Spread the love