Организационният секретар на ГЕРБ-Перник Владислав Караилиев: В ОбС решиха да похарчат 1 млн. лв. за изграждането на 2 спортни обекта без докладна записка, но как така се усвояват пари, без да има изработен проект

Filed under: Актуално от днес,Перник |

Победата показа, че ГЕРБ е единствената алтернатива на некадърното управление на Орешарски

Със скандални действия от страна на някои политически сили в Общинския съвет в Перник стартира предизборната кампания в града. След седмици на опити за манипулация на общественото мнение и грубо очерняне на Владислав Караилиев, като председател на ОбС-Перник, силите в местния парламент и по-точно новата коалиция – БСП, СДС, Патриотично обединение за Перник и ЛИДЕР, успяха да се прегрупират и да го отстранят от председателския пост с цената на безпрецедентното си партньорство. Те обаче очевидно подцениха перничани и както се казва на разговорен език, номерът им не мина. Проведените на 25 май избори за Европейски парламент дадоха ясно да се разбере, че ГЕРБ е първа политическа сила в страната и никакви подмолни действия не могат да променят това. А ситуацията в Общинския съвет в Перник е огледален образ на Народното събрание – най-голямата политическа сила е поставена в опозиция. Сега, след като вече минаха и изборите, се обръщаме към Владислав Караилиев за коментар по теми, които сериозно вълнуват перничани.

124-08-81-2 copy– Г-н Караилиев, как ще коментирате резултатите от изборите?

– Изключително съм доволен от резултатите на провелите се евроизбори както в страната, така и в област Перник. Щастлив съм, че след парламентарните избори през 2009 г. Перник е отново оцветен в синьо на картата на България. Категоричната победа на ГЕРБ е доказателство, че хората са доволни от политиката, водена от нашата партия, и с вота си ясно показаха, че ГЕРБ е единствената алтернатива на това некадърно управление на кабинета „Орешарски”. Смятам, че за победата ни в Перник немалка заслуга има и местното ръководство в лицето на д-р Вяра Церовска и нейния екип, както и на кампанията, която проведохме в областта.

– Бихте ли коментирали действията на някои политически сили в местния парламент?

124-08-81 MILANOV8– Вижте, създадената ситуация в Общинския съвет в Перник е, меко казано, сложна. Създадена бе една хермафродитна политическа коалиция от БСП, СДС, ЛИДЕР и Патриотично обединение за Перник (съветниците на г-н Колев) от едно задкулисие, което в продължение вече на 25 г. пречи на Перник и неговото развитие. Хората от БСП и Патриотично обединение за Перник, както и новият председател на ОбС се местят като пешки върху шахматната дъска без никакъв политически морал и ценности, гледайки само личните интереси на някои хора. Един бивш депутат, обиколил почти всички партии, на когото детската му мечта била да стане кмет на Перник, ми каза, че поставил неговия си човек за председател, като преди това го съживил, тъй като бил политически труп. Какво да коментирам, това са хора лицемери, които подариха концесията на пазара в кметство Изток на един общински съветник от групата на ПП ЛИДЕР, или пък хора, за които като кандидати за евродепутати гласуват един файтон хора.

– Имате ли обяснение защо пристъпиха към толкова отчаяни действия?

– За себе си имам обяснение. Просто някои хора се уплашиха от социологическите проучвания преди изборите в Перник и се опитаха с цената на всичко да повлияят на изборния резултат. Страхът и натискът върху хората, симпатизантите и членовете на  ПП ГЕРБ бе огромен, с масови политически уволнения, а в някои предприятия платен корпоративен вот, със списъци и заплахи за уволнения. В дългосрочен план тези действия се обуславят от предстоящите през 2015 г. местни избори за кмет и Общински съвет. Общинските съветници от ПП ГЕРБ доказахме досега с работата и решенията си, че сме за прозрачно управление на община Перник, която е във финансов колапс с близо 11 млн. лева задължения.

– Кои бяха първите решения, които взе ОбС-Перник при новия председател?

– Смятам, че част от решенията, които бяха взети, са в ущърб на гражданите. На извънредна сесия в последния възможен ден бе взето решение от новото мнозинство в ОбС за анексиране на договора за концесия за пазара в кв. „Изток”, стопанисван от един общински съветник от ПП ЛИДЕР. Водени само от личния интерес и облага, изпълнявайки поръката на своите ментори в сянка, групата на БСП и Патриотично обединение направиха предизборен подарък на концесионера, което за мен е скандално. Забележете, на нова извънредна сесия бе докладвана записка да бъде разгледана без нито една комисия в ОбС, бе взето решение за изразходването на 1 млн. лева за изграждането и ремонт на два спортни обекта с аргумента да не бъдат изпуснати парите. Може ли, без да има изработен проект, да се усвояват така пари? За съжаление в община Перник може, след като преди това някъде някои хора се разберат.

– Има ли нещо обезпокоително в тях?

– Естествено, всеки може да види как изглежда пазарът в Изток и какво се случва в другите градове с пазарите. Когато един такъв обект генерира печалба в размер на близо 300 000 лева, а бъде отдаден за 85 000 лева и инвестиция за 200 000 за 10 г., какво мога да допълня.

– Все по-сериозно започва да се говори за предсрочни парламентарни избори, Вие като организационен секретар на областната структура какви очаквания имате?

– На първо място оставка веднага на този кабинет на г-н Орешарски, който води България към икономическа катастрофа с теглените заеми и енергийна политика. Служебно правителство и избори наесен. Много е важно да бъде назначен служебен кабинет, за да може политическата обстановка да бъде успокоена и да се проведат едни нормални и коректни предсрочни избори. Такова купуване на гласове и такъв корпоративен вот със  заплахи за уволнения досега не е имало. Надявам се хората да ни подкрепят отново, и то по-категорично, защото ПП ГЕРБ е единствената партия, която може да промени настоящето и има ясна визия за бъдещето на европейска България.

 

 

Spread the love