Мъжкият отбор на „Марек” уреди контрола с ЦСКА на 21 юни в Самоков, Ивайло Паргов: Все още не знаем в коя група сме, надявам се мечтите на хиляди дупничани да не бъдат разбити

Filed under: Спорт |

Кметът Методи Чимев: “Надяваме се да получим лиценз и да играем в “А” група, защото сме си го заслужили с играта на терена

Президентът Стойчо Милев: От “А” окръжна стигнахме до професионалния футбол, въпреки че бюджетът ни беше много по-малък от останалите отбори

MINOLTA DIGITAL CAMERAПървият етап от лятната подготовка на мъжкия отбор на ОФК „Марек” ще започне на стадиона в град Сапарева баня. Там те ще бъдат до 20 юни. На 21-ви старши треньорът Антон Велков ще даде шанс за изява на футболистите си срещу гранда в българското първенство ЦСКА на стадиона в Самоков.
Новият старши треньор на „Марек” Антон Велков бе официално представен от ръководството на клуба. До 2-3 седмици ще има яснота дали ще се присъедини към щаба още един специалист, най-вероятно по физическата подготовка.
“Оценявам настойчивостта на ръководството да ми дадат възможност да работя в клуб като „Марек”. Мисля, че имам манталитет и характер да отговарям на това какво означава „Марек”. Оттам нататък се надявам да изградим добра основа с добра игра на терена. Искам „Марек” да стане симпатичен отбор дори на най-големите ни противници. Защото ролята на такъв клуб е да направи нещо за българския футбол. Знаем колко трудно ще бъде началото, но ние искаме да видим края, когато ще сме свършили огромна работа. Отговорността е голяма, тръпката е голяма и съм нетърпелив да видим какво ще направим. Убеден съм, че футболистите и феновете ще опитат да спечелят симпатиите на футболната общественост в България. Ако има някаква преднамереност, това на мен ми действа страшно мотивиращо”, сподели Антон Велков.
Иво Паргов пък призна, че от доста време е бил готов с избора си за треньор.

“Това е човекът, с когото съм провел разговори още преди 20 дни. Имахме джентълменско споразумение да изчакаме, защото името му бе спрягано и за селекционер на младежкия национален отбор. Сега очакваме официалното становище на Апелативната комисия, защото това в момента ни тежи като воденичен камък и ние реално не знаем в коя група сме. Всичко сме представили като документация, по стадиона не се спира да се работи. Има по 20-30 човека на стадиона всеки ден. Чакаме положително развитие. Надявам се мечтите на хиляди дупничани да не бъдат разбити. Подписвам се с две ръце, че Дупница е един от най-футболните градове в България и дано имаме отбор в елита. Ако се наложи, първото домакинство ще играем в Перник, но съм убеден, че ще сме готови със стадион “Бончук”, коментира Паргов.
На подобно мнение бе и Методи Чимев: “Надяваме се да получим лиценз и да играем в “А” група, защото сме си го заслужили с играта на терена. Харесва ми, че Антон Велков ще разчита на момчета, които са си сдобили това право”.

Президентът Стойчо Милев пък се върна малко по-назад във времето. “От “А” окръжна група стигнахме до “А” група, такова изкачване ние в Дупница сме го правили и преди години.
Бюджетът ни беше много по-малък от останалите отбори, но успяхме да стигнем до такава цел, която отначало не си я бяхме поставяли, но после я постигнахме. Колкото до Тони Велков, харесвам го като специалист. Имахме и много други предложения, дори си изключвах телефона, защото непрекъснато ми предлагаха редица треньори. Но се спряхме на Велков, защото е млад треньор и ще работи с млади момчета. Всички необходими документи за лиценза сме ги предоставили”, обясни Милев.
Феновете на „Марек” посрещнаха новия наставник на тима Антон Велков и му подариха шалче на отбора с пожелания за много успехи на тима в „А” група. Феновете присъстваха на пресконференцията и заявиха, че и в бъдеще ще подкрепят отбора. Според тях Антон Велков е добър избор на ръководството и те са убедени, че той ще успее да изгради един добър отбор. Привържениците допълниха, че ще продължат да помагат при ремонта на стадион „Бончук”, за да може още при първото си домакинство „Марек” да играе в Дупница.

Spread the love