Кметът на Петрич инж. Вельо Илиев поделя 50:50 „Фиат Брава” с жена си Ваня, купува й „Тойота Айго” за 5500 лв.

Filed under: Актуално от днес,Петрич |

ОбС шефът Георги Зарков е декларирал 4866 лв. доходи от стопанска дейност и 216 лв от наеми, най-беден е зам.-кметът първи мандат д-р Николай Георгиев, който няма нищо на свое име

118-21-01-Velyo IlievПетричкият кмет и съпругата му Ваня Ив. Илиева си поделят поравно по 50 % от стойността на придобита лека кола „Фиат Браво” на стойност 1000 лв. Това стана ясно от данъчната му декларация пред Сметната палата. 271-03-01 Georgi Zarkov s raztegnato suhojilie ot rabota na poleto copyИнж. Илиев е ларж към половинката си, като й прави подарък л.а. „Тойота Айго” за сумата от 5500 лв. Сделката е изповядана на 15.07.2013 година. Фирмата, от която кметът инж. Вельо Илиев е харесал за съпругата си японския автомобил, е от „Ауто Демо” ЕООД. Той е декларирал, че придобивката е от заплатата му. Илиев декларира и налични парични средства в размер на 8500 лв., отново от заплатата си на кмет. Той няма банкови влогове и вземания над 5000 лв.

27-08-01 Hristo Batev otkri debata za budjetaТримата му заместници също са подали декларации, като единствено Христо Георгиев е подал уведомление. То обаче не се отваря на страницата на Сметната палата, което го хвърля веднага в графа „догадки”. Затова пък зам.-кметът по хуманитарни дейности д-р Николай Георгиев е подал празна декларация. Оказа се, че докторът, който е първи мандат, няма нищо на свое име. Това му незавидно положение му отрежда ролята на „бедняка” в екипа на градоначалника.

Зам.-кметът по бюджет и финанси Христо Батев има налични средства от 16 000 лв. Те са придобити от заплати. Батев обаче има декларирани още 9000 лв., които е спечелил отделно от заплатата си на зам.-кмет по бюджет.

Председателят на ОбС Георги Зарков пък извън заплата си е декларирал доходи от развиване на стопанска дейност. Средствата му са описани добросъвестно и възлизат на 4866 лв. Той педантично е посочил пред проверяващите органи, че има и цели 216 лв. от събрани наеми. Съпругата му е също фигурира в декларацията му за имущество. Тя е посочила придобити средства в размер на 7200 лв. Всичко това е придобито извън заплатата й.

 

Снимки

1 Вельо Илиев

2 Георги Зарков

3  Христо Батев

Spread the love