Кметът на Старчево Георги Кузманов, след като обяви война на двама петрички чиновници: Кметът Вельо Илиев слага на трупчета докладните ми, Туфчо Сандъкчиев не ми отпуска работници по временната заетост

Filed under: Актуално от днес,Петрич |

Управникът изкарал със свои съотборници една седмица на Черноморието на разноски на местен отбор, в тузарския комплекс Св. св. Константин и Елена спането една вечер струва 280 лв.

128-08-01-Kmetut_Velio_Iliev_i_Tufcho_Sandukchiev„Има два варианта за решаване на моя проблем. Или да се оправят, или да хващат гората!”, това заяви за в. ”Вяра” кметът на село Старчево Георги Кузманов по повод конфликта му с администрацията на инж. Вельо Илиев. Припомняме, че Кузманов поиска открито в декларация оставките на ексглавния секретар Туфчо Сандъкчиев и директора на дирекция „Земеделие” Борислав Марков. 128-08-01-МарковТой поясни, че няма да има компромис от негова страна и ще настоява докрай за оставките на двамата чиновници. ”Станал съм на 50 години и няма да се предам лесно”, категоричен е Кузманов. Според него, откакто е в немилост, неговите предложения не се разглеждат в общинската администрация. ”Дори не ми разглеждат докладните. Кметът ги оставя на трупчета”, откровен е той и допълва, че и Туфчо Сандъкчиев му прави „сечено”, като не му отпуска работници по временната заетост. ”Затова ще им кажа на тия – или да се оправят, или да хващат гората!”, закани се Кузманов.

66-06-01-Кметът на Старчево georgi kuzmanovВчера той се завърна от едноседмичната си почивка по Българското Черноморие. Бил на лайф с няколко съотборници в курорта Св. св. Константин и Елена. Тузарският комплекс му се отразил добре на нервите, сподели той, като не пропусна да отбележи, че представата му за шик се е покрила на 100 %. Кузманов уточни, че изкарал незабравими мигове и показа тена си. Той не смята, че е баровец, след като е почивал седмица в един от хотелите на покойния Илия Павлов. ”Напротив, беше евтино. Само 280 лева на вечер. Но в цената се включваше всичко – от храна и развлечения до спането”, сподели Кметът. Той не пожела да конкретизира дали въобще е успял да спи. ”Бяхме на почивка с местния отбор по покана на тамошен отбор. Взехме участие в турнир по футбол на техни разноски.”, хвърли светлина около черноморската си визита кметът бунтар. Кузманов смята още, че отпуснатите му пари от община Петрич в размер на 10 000 лв. от тазгодишния бюджет са недостатъчни. Той даде пример със средствата, с които оперира неговият колега от Кавракирово – за спортна площадка и ремонт на път. Според него средствата, които са достатъчни за селото му за година, са в порядъка на 50-60 000 лв.

Докато правеше сметките, свидетел на счетоводните му умения стана и колегата му на с. Струмешница Никола Дзаков. ”Е, аз едни 5000 лв. не мога да осигуря, ти искаш 60 000 лв. за село с жители от 640 души!”, закахъри се Дзаков. ”Вие сте си виновни, че не си търсите правата!”, сопна му се бунтарят и отиде да сподели впечатленията си с други в центъра на града.

Снимките:

1 Вельо Илиев и Туфчо Сандъкчиев

2 Борис Марков

3  Георги Кузманов

Spread the love