Адвокат Марин Марковски: Отвертката пръв е налетял на Карастоянови в смъртоносното меле, не е имало шило, той е паднал върху стъкло

Filed under: Общество |

Бащата Владимир и синовете му не са отишли да убиват, не са носили нищо, с което може се нарани човек

132-12-81-1Въпросителните около смъртта на бившия гард на изчезналите дупнишки бизнесмени Братя Галеви Николай Радев-Отвертката засега остават да висят в правното пространство. Известната дупнишка фамилия Карастоянови, обвинена в убийството, включи в защитата си тежката артилерия в лицето на адвокатите Марковски – баща и син. Убийство или нещастен случай е довел до гибелта на Радев? Преди дни беше пуснат с мярка „подписка” и основният заподозрян засега в убийството на Отвертката – д-р Николай Карастоянов. Той е баща на Владимира, станала първопричина за фаталния сблъсък в дупнишкото заведение “Колата”, смятано за неофициален офис и крепост на Галеви. Пред “Шоу” адвокат Марковски не се нае да защитава нито едната, нито другата теза.

132-12-81-6777– Авд. Марковски, колко свидетели са разпитани досега, какво казват те?
132-12-81-33_n– Всички доказателства са подредени в кориците на делото – свидетелски показания, видеотехническа експертиза на снимките от камерите, показанията на доктори. Аз не съм врачка, не съм говорител на цялата тази досъдебна процедура, просто съм анализирал установените досега факти.

– И какво сочат те?

– Нищо бомбастично от рода на – Карастоянови са невинни. Или пък просто някой е имал лош ден и затова, видите ли, всичко е станало по една случайност. Факт е, че има труп, има рана, имало е бой, в резултат на който се е стигнало до печалната развръзка.

– Честно казано, досега очаквах да вметнете поне едно “но”. Няма ли да ви се разсърдят вашите клиенти?
– Вашите очаквания явно са резултат на предубеждения, че адвокат Марковски винаги има едно “но” наум, дори когато не бива да го има. Е добре, има смърт, “но” никой не може да отрече причините, които пораждат смъртоносния конфликт, т.е. това, че Отвертката е казал на Владимира, че ще я изнасили и ще я направи проститутка, ще я пусне на мутрите и т.н. По това няма спор, защото го е казвал дори на баща й д-р Карастоянов. Веднъж, но го е казал.
– Причините са ясни. Какво е ясно за обстоятелствата, при които умира Николай Радев-Отвертката?
– В заведението първо идва бащата на Владимира. После пристигат дядото Владимир и по-малкият му син Иван. Има перфектен огледен протокол на полицията, има камери, от които се установява, че по време на боя едно витринно стъкло се чупи. Това стъкло е с много сериозна дебелина, тоест – то е от специалните стъкла. Ако питате за личното ми мнение, именно то е довело до смъртта на младежа. Защото има само една-единствена прободно-прорезна рана, която може да се получи, ако той падне и се надене, грубо казано, на стърчаща отломка от това стъкло.
132-12-81-338 copy– Какво казват очевидците?
– По делото няма никакви очевидци, които да установят този момент. Може да не се харесва на някого, но това е истината. Там, на това място, са били само загиналият и тримата Карастоянови.
– Колко души е имало по това време в заведението?
– Много хора е имало. Но това стъкло и тази витрина са били в един ъгъл, така че никой не е имал необходимата видимост към този момент от развитието на събитията. Факт е, че тази рана е довела до вътрешен кръвоизлив в корема. Фатален за съжаление. Факт е също така, че когато момчето е отведено в операционната, един хирург и още двама негови колеги са направили всичко възможно да го спасят. Отворили са го, зашили са кръвоносни съдове, за да спрат вътрешния кръвоизлив. Затворили са го. Младежът още е бил жив. Почива едва след това, не едва ли не при полагането на операционната маса или по време на интервенцията. Никой не отрича, че д-р Карастоянов също е бил там и е искал да помогне с каквото може, но не е взел участие в манипулациите.
– Защо никой не се е притекъл на помощ на Отвертката!? Нали това все пак е бил “офисът” на Братя Галеви?

– Това за “офиса” Галеви, пълен със страшни въоръжени мутри, според мен е мит. Аз заварих там едни кротки, нормални хора, както във всяко друго заведение. Вестниците може да си пишат всичко, но фактите са други. Има си управителка, която е разпитана, която е дала показания, че всичко е станало толкова бързо, че просто никой не е могъл да реагира адекватно на ситуацията.
– А камерите?
– Да, камерите са заснели нещо, макар че са били евтини, с ниска разделителна способност, но както и да е. Прокуратурата тепърва ще прави експертизи на заснетото. Във всеки случай този предмет не е шило, както се твърди, особено от приятели на Отвертката. Това е установено безспорно от съдебномедицинската експертиза. И това шило не е било нито приемано, нито предавано, защото при огледа е намерено да се търкаля в заведението.
– Тогава какво е предал д-р Карастоянов на баща си и брат си?
132-12-81-76666– Според това, което казват те, не е предал нищо, а просто е взел ключовете от колата.

– А предметите, които са използвани от Карастоянови при побоя над Отвертката?

– Няма неща като железни прътове, летви и дъски, изкъртени от барплота, няма никакъв гаечен ключ, който уж държал в ръката си Владимир Карастоянов. Всичко това също е установено безспорно. Аз също съм гледал записите. Видял съм, че бащата държи нещо в ръката си. Във всеки случай не е гаечен ключ. Работа на прокуратурата е да установи какъв е въпросният предмет.
– Всъщност не е ли най-важното как започва всичко, имам предвид смъртоносното меле?
– Бащата на Владимира, до него са били, разбира се, баща му и брат му, се обръща към Николай Радев с думите “Докога ще се занимаваш с дъщеря ми, няма ли най-после да престанеш” и пр., и пр. Тогава Отвертката тръгва към тях със закани и мелето се случва. Нека да е ясно, че той пръв тръгва към тримата. Бащата Владимир дори ми сподели, че няколко пъти този младеж го е повалял по начин, характерен за похватите от бойните изкуства.
– А самият д-р Николай в края на краищата какво казва? Казва ли неволно го намушках, или твърди обратното, казва ли ясно и определено – аз съм невинен?
– По мой съвет той не е давал показания досега. Ще ги даде едва когато се съберат всички доказателства от досъдебното производство. Но ако говорим неофициално, да, каза определено и ясно: “Аз съм невинен!”

Снимките:
1 Марин Марковски
2 Момент от делото
3 Николай Радев
4 Мястото на инцидента
5 Николай и Владимира Карастоянови

Spread the love

Коментар за: Адвокат Марин Марковски: Отвертката пръв е налетял на Карастоянови в смъртоносното меле, не е имало шило, той е паднал върху стъкло

  1. Този, адвокат няма право да коментира факти от досъдебното производство. Правосъдие ще има за всички и всеки ще си понесе отговорността за вяка свое деяние. Убийци, чийто ръце са изцапани с кръвта на младия човек.

    100
    2014/юни/15 at 17:35 PM