Методи Чимев – кмет на община Дупница: От БФС бяха внимателни и коректни към нас, ще им отговорим по същия начин

Filed under: Спорт |

133-22-01-path_145194Кметът на община Дупница Методи Чимев, който е и вицепрезидент на ОФК „Марек”, сподели, че това е един хубав ден за футбола в Дупница: „Благата вест получих от изпълнителния директор на клуба Ивайло Паргов, който е бил уведомен от футболната централа, че сме получили лиценз и мъжкия отбор ще играе в „А” група от новото футболно първенство 2014/2015. На стадион «Бончук» продължава да се работи, като нещата са под контрола на изпълнителния директор на клуба, който е в непрекъснат контакт с мен. Ще успеем, защото всички фенове в Дупница го желаят. Надявам се още в първия мач като домакини да играем на стадион «Бончук» пред пълни трибуни”.

Апелативната комисия към Лицензионната е издала лиценз за елита на новаците „Марек” и „Хасково”, които първоначално не бяха допуснати, но обжалваха решението и вече официално са при майсторите. Така елитният ни футболен ешелон ще започне с 12 отбора, жребият за шампионата ще се тегли утре в 11 часа.

По повод появилата се информация за напускането на досегашния футболист на «Марек» Светослав Диков изпълнителният директор на клуба Ивайло Паргов каза: ”Категорично отхвърлям появилата се информация в медиите за напускането на Диков, защото той и в момента носи тренировъчния екип на нашия мъжки тим”. Същото бе потвърдено и от наставника на представителния тим на Дупница Антон Велков: „Светльо започна тренировъчния цикъл от понеделник на терена в Сапарева баня заедно с колегите си от отбора. На запитването ми дали наистина обмисля напускане на отбора, той по категоричен начин заяви, че за първи път чува такова нещо. Започнахме вече двуразовите занимания на терена на градския стадион в Сапарева баня. С изключение на Еньо Кръстовчев, който по известни причини – операция на коляното – тренира самостоятелно, всички останали футболисти се готвят на пълни обороти. Крум Бибишков също тренира при облекчени условия заради разтежение. Така ще бъде до контролния мач срещу отбора на ЦСКА на 21 юни от 11 часа на стадион „Искър” в Самоков. В момента има леко текучество от футболисти от други отбори, дошли да се пробват при нас. Всичко това ще бъде до петък. На 21 юни играем контролната среща с ЦСКА, а от неделя вечерта ще се съберем на лагер-сбор в комплекс „Пирин” край Банско”, заяви Антон Велков.

 

Spread the love