Нападение в 5 часа сутринта на ул. „14-и полк” в Благоевград пред дома на бивш офицер: Неизвестни млатят с метален прът по главата о.р. подп. Васил Янев, бизнесменът Методи Калъмбов случайно наблюдава от терасата, кара го в спешното

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

 Побоят нанесен преди пенсионираният военен да се качи на колата си, за да отиде да бере гъби

Семейство от Благоевград приети в реанимация след консумация на пърхутки, брани край Лешко

138-03-01  Методи Калъмбов65-годишният бивш офицер от Благоевград Васил Янев бе нападнат и жестоко пребит в събота призори. Инцидентът станал към 5 часа сутринта на ул. „14-и полк” в областния център, когато о.р. подполковникът тръгнал за гъби. Васил Янев е ударен три пъти от неизвестни извършители с метален прът, два от ударите били в главата, а третият – в гърба. Бившият офицер бил нападнат, докато се качвал в автомобила си, който за негово щастие бил паркиран точно пред дома на благоевградския бизнесмен Методи Калъмбов, живеещ също в района. Въпреки ранния час Калъмбов по това време бил на терасата и видял случилото се. Той веднага се притекъл на помощ на пострадалия и го закарал в СПО в Благоевград, където на Янев е оказана първа помощ. При прегледа медиците установили, че той е с контузно-разкъсна рана на главата и е настанен в отделението по хирургия. Раната му е зашита, но той е оставен под наблюдение. Станалият неволно свидетел на инцидента Методи Калъмбов коментира случая така:

„С Васко и съпругата му Дафинка се познаваме от дълги години, почти сме съседи, живеем близо едни до други. Добре че по това време бях излязъл на терасата, не ми се спеше. Случайно видях това, което стана, за съжаление не можах да видя и разпозная тези, които го нападнаха. Бях ужасен, веднага слязох да му помогна, той беше  целият окървавен,  качих го в колата и го закарах до Спешния център. Изчаках с него, докато го прегледат и установят какво му е. Нямам думи вече за нищо, няма сигурност за никой в тази държава. Васил е прекрасен, тих и скромен човек, децата му също са много добри  и съвестни, дъщеря му Зоя е банков служител, синът му Емо също е с добра професия. Тихи и скромни хора, какво искат от човека, не занам. Той често ходи за гъби, досега не е бил нападан, поне аз не съм чул”, коментира Методи Калъмбов.

Полицията от 2-ро РУП-Благоевград изяснява причините за инцидента.

Съпрузи от Благоевград, които консумирали гъби пърхутки през уикенда, са приети по спешност през изминалата нощ в реанимацията на МБАЛ в града. Двамата съпрузи, на 69 и 67 години, брали гъби пърхутки край село Лешко. След като се прибрали, ги сготвили и изяли. Два-три часа по-късно започнали типичните симптоми на отравяне с гъби – стомашно разстройство и повръщане. Към полунощ и двамата са настанени в отделението по реанимация. На този етап кръвните им резултати са добри.

Снимка: Методи Калъмбов

 

 

Spread the love