Древните римляни ненадминати по разврат: Тиберий се наслаждавал на млади особи от двата пола в таен дворец на Капри, Нерон правил оргии на арената

Filed under: Забавно |

Най-буйно протичали прочутите празници Вакханалия

140-11-81 203Древните римляни прекрачили всякакви норми и достигнали крайната форма на всички видове разврат. Ето някои от шокиращите обичаи и случки в древноримската история. Тези практики звучат шокиращо за нас днес, но по римско време те са били ежедневие и значителна част от живота на хората, пише bradva.bg. В Рим съществувал празник в чест на богинята Фортуна, на който жените от долните съсловия „създавали наслади за мъжкото тяло“ направо на улицата. 140-11-81 _62-79_ADМного известен бил фалическият култ към бога на плодородието. Тогава поставяли на площада огромни дървени модели на фалоси. Най-известните жителки на града ги украсявали с венци от цветя. След това матроните правели „неща, които не правят дори проститутките“.

140-11-81 orgies-pervertsОсобено почитали бога на градините и полята. На неговия празник младежи публично дефлорирали свои връстнички.

Но най-буйно протичали прочутите празници Вакханалия. Омъжени жени, поклонници на Вакх, преподавали първите сексуални уроци на нуждаещите се от тези умения… След време се стигнало дотам, че някои жени лишавали от невинност собствените си синове. По време на тези празници всички се отдавали на всеки – даже мъже с мъже. Този, който се отказвал да участва без причина… убивали.

Действащите лица били предимно „знатни римляни“. Техните омерзителни деяния станали толкова ужасни, че в 186 година до н.е. сенатът ги забранил. По разюзданост с вакханалиите се съревновавали поклонниците на култа кибела. При тях имало ярко изразен мазохизъм. Основа било самобичуването и се стигало дори до самокастрация.

140-11-81 pompeii-6По време на мистериите, посветени на Венера, жените, възбудени от звуците на флейта, се отдавали на мъжете пред статуята на богинята. Ако наоколо нямало достатъчно свободни граждани, римляните използвали и роби, при което една дама била „обработвана“ от няколко мъже наведнаж. Развратът царял в баните, които служели като място за среща на любовниците. Проститутките също приемали своите клиенти в баните. Никой не се смущавал от погледите на другите. Със секс се занимавали направо на мраморните скамейки, пред очите на всички присъстващи. Самите императори обикновено били най-развратни. Тиберий построил на Капри особени покои, украсени с непристойни статуи и картини. Там властелинът се наслаждавал на твърде млади особи от двата пола. Той обожавал да гледа сношенията на този си антураж по трима наведнаж. По време на сексуалните оргии в Рим императорите често практикували дива жестокост и страшни мъчения. Калигула се възбуждал само ако виждал кръв и мъченията на други хора. По негова заповед измъчвали и убивали роби и слуги, разсичали хора наполовина… Нерон устройвал оргии направо на арената. Тълпи млади хора и проститутки правели секс на арената. Императорът наблюдавал оргията през увеличително стъкло.

 

 

Spread the love