Кюстендилец избран за MVP на първенството по баскетбол за момчета до 14 години с екипа на „БУБА баскетбол“

Filed under: Спорт |

Лъчезар Везирски изведе тима от София до титлата, получи наградата си от легендата Георги Младенов

141-21-01-krasi-3_Buba_basketbolКюстендилецът Лъчезар Везирски предизвика фурор с играта си по време на финалите по баскетбол за момчета до 14 години. Състезателят на „Велбъжд“ игра под наем за отбора на „БУБА баскетбол“, не само изведе тима от София до шампионската титла, но и получи наградата за MVP на първенството. Лично баскетболната легенда и настоящ национален селекционер на мъжете Георги Младенов връчи приза на талантливата 12-ица. Самият Младенов в дългата си и богата кариера играеше с фланелка с номер 12. Везирски бе най-резултатният играч във финалния двубой, отбелязвайки 21 точки за победата над „Академик“ (София) с 80:76 точки.

В първия полуфинал на първенството отборът на БУБА надигра „Левски“ с 67:59, като Лъчезар отново бе с основен принос за крайния успех, завършвайки срещата с актив от 18 точки. Постоянството, отборната игра и реализаторските качества на кюстендилеца не останаха незабелязани от баскетболните специалисти. Младата баскетболна надежда с играта си стана и любимец на публиката.

14-годишният кюстендилец е наследил любовта към играта с оранжева топка от своя баща- Петър, който в недалечното минало, когато Града под Хисарлъка бе един от големите баскетболни центрове, бе неудържим за всяка отбрана и бележеше кош след кош. Семейство Илиана и Петър Везирски са горди и със своята дъщеря- Биляна, която е една от талантливите надежди на художествената гимнастика в клуб „Велбъжд“. Тримата подкрепиха на живо успеха на Лъчезар по време на финалите. Везирски-младши като своя баща израства в баскетбола под ръководството на Владимир Велинов, изградил не един и двама състезатели, стигнали и до национални гарнитури. Самият специалист предрича бляскаво бъдеще на Лъчезар и фурори с националния екип.

Spread the love